Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Kineski novinari odali poštu nastradalim kolegama
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

27. 09. 2011.

Kineski novinari odali poštu nastradalim kolegama

Delegacija Svekineskog saveza novinara i predstavnici Udruženja novinara Srbije položili su danas vence na mesto porušene kineske ambasade u kojoj je od NATO bombi nastradalo i troje kineskih novinara.


Polažući vence na spomen ploču u ulici Trešnjinog cveta, Zhang Mingfei je u ime Svekineskog udruženja novinara rekao da je četvoročlana kineska delegacija došla na ovo mesto kako bi odala poštu i izrazila najdublje žaljenje za troje tragično nastradalih kolega.

Ovu priliku kineske kolege iskoristile su da se još jednom zahvale Udruženju novinara Srbije na sedmodnevnom gostoprimstvu i dobroj saradnji između ova dva novinarska udruženja.

Predsednica UNS-a Ljiljana Smajlović istakla je nakon polaganja venaca da još uvek nije do kraja uverena da su ovi nedužni ljudi stradali greškom i da smatra da su izgubili živote zato što su bili prijatelji Srbije i srpskog naroda.

Ambasada NR Kine porušena je u NATO bombardovanju 7. maja 1999. godine u 23 sata i 45 minuta. Tada su poginuli dopisnici lista Guang Ming Žibao Sin Sing i Đi Đing, i novinar agencije Sinhua Šao Junhuan, a 21 osoba je teško povređena.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi