Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Ljiljana Smajlović podnela ostavku u radnoj grupi za izradu nove medijske strategije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

13. 10. 2017.

Izvor: UNS

Ljiljana Smajlović podnela ostavku u radnoj grupi za izradu nove medijske strategije

Nekadašnja predsednica UNS-a, novinarka Ljiljana Smajlović, podnela je ostavku na mesto člana radne grupe Ministarstva kulture i informisanja za izradu nove medijske strategije. U pismu koje je dostavila Udruženju novinara Srbije i Ministarstvu kulture i informisanja navela je da ostavku podnosi zbog odluke Vlade da Aleksandra Gajovića, urednika "Ilustrovane politike", imenuje za državnog sekretara za informisanje uprkos tome što propagira "šovinističke predrasude prema ženama".

"Bila mi je čast da budem izabrana u radnu grupu Ministarstva kulture i informisanja za izradu radne verzije Strategije razvoja sistema javnog informisanja u Republici Srbiji do 2023. godine, ali nakon što je Vlada Srbije za državnog sekretara u Ministarstvu kulture imenovala čoveka koji javno propagira neuke šovinističke predrasude prema ženama, prisiljena sam da podnesem ostavku na članstvo u toj radnoj grupi", piše u ostavci.

"Delim mišljenje kolega i koleginica koji se javljaju UNS-u da protestuju što Vlada Ane Brnabić ovakvim postupcima omalovažava ne samo novinarke, već i našu profesiju. Položaj medija i novinara u Srbiji je ionako degradiran i veoma je loša ideja da se na važna mesta u Ministarstvu kulture i informisanja postavljaju ljudi koji na televiziji sa javnom frekvencijom izjavljuju da žene ne treba birati za predsednice i da „muškarac mora da vodi kuću“ jer se žene „nisu dokazale“ na važnim državnim poslovima. To je ruganje zadatku radne grupe kom sam lično pristupila sa osećanjem najveće društvene odgovornosti i molim vas da moju odluku shvatite kao moj lični protest".

Ljiljana Smajlović u radnu grupu izabrana je na predlog UNS-a.    

Komentari (3)

ostavi komentar
sub

14.10.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 09:45

А НИНО?

Пре разговора о новом државном секретару јавност би морало да се објасни зашто на тој функцији није био добар Нино Брајовић који је био на тој дужности у време премијера Вучића..Брајовић је својим искуством могао много да допринесе изради нове медијске стратегије и оздравлјенју медијске сцене.А што се Лјилјине оставке тиче,браво за принципијелност.И штета је што није остала на челу УНС-а.

Odgovori
pet

13.10.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 17:17

moram da primetim

Ovaj lepotan mora da je izabran na pritisak novovladajućih LGBT. Samo vas posmatramo.

Odgovori
pet

13.10.

2017.

Sloboda [neregistrovani] u 16:43

Odbrana

Bravo! Tako se brani profesija! Na mesto drzavnog sekretara imenovanq je sramota od coveka!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi