Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  UNS obavestio Ministarstvo kulture i informisanja da se povlači iz Radne grupe za izradu Medijske strategije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

19. 10. 2017.

Izvor: UNS

UNS obavestio Ministarstvo kulture i informisanja da se povlači iz Radne grupe za izradu Medijske strategije

Udruženje novinara Srbije (UNS) obavestilo je danas Ministarstvo kulture i informisanja da se povlači iz Radne grupe za izradu Strategije razvoja sistema javnog informisanja u Republici Srbiji do 2023. godine.

U dopisu upućenom v.d. pomoćnika ministra kulture i informisanja Milošu Jankoviću navedeno je da je Uprava odlučila da se UNS povuče iz Radne grupe do izbora novog državnog sekretara za informisanje, iz razloga navedenih u obrazloženju ostavke članice Radne grupe koja je predstavljala UNS.

Ministarstvo kulture i informisanja zatražilo je 16. oktobra od UNS-a da dostavi ime novog predstavnika koji bi učestvovao u radu na izradi Medijske strategije, nakon što je predstavnica UNS-a Ljiljana Smajlović 13. oktobra podnela ostavku na to mesto.

U obrazloženju ostavke članica Radne grupe na predlog UNS-a navela je da je reč o ličnom protestu zbog imenovanja novog državnog sekretara za informisanje, koji je izjavio da žene ne treba birati za predsednice, „muškarac mora da vodi kuću“ i da se žene „nisu dokazale“ na važnim državnim poslovima.

Komentari (3)

ostavi komentar
pet

20.10.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 17:36

a članstvo niko ne pita?

Mislim da UNS mora da bude u toj grupi, bez obzira na delikatnost Smajlovićke. Moralo bi se pitati članstvo, a ne odlučivati kako kome padne na pamet.

Odgovori
pet

20.10.

2017.

Član UNS-a [neregistrovani] u 15:51

Povlačenje nije rešenje

Smatram da je ovakva odluka ustupak pojedincu i da nije u interesu Udruženja. Tačnije brojnih članova UNS-a. Prečesto se dešava da UNS postupa na sličan način. Preko najbližeg člana Uprave zamoliću obrazloženje koliko je članova Uprave izglasalo ovakvu odluku koja sigurno nije po volji većine ljudi vernih udruženju, iako je čini se sve manje razloga da tako bude. Takođe tražiću da na portalu ovog udruženja bude objavljen rezultat izjašnjavanja. Ko je bio za odluku ( koliko članova) a koliko protiv. Pitam se ko će pisati strategiju ako se iz RG povuklo najveće udruženje koje ima i rezultate brojnih istarživanja o prošli desetak godina sunovrata u oblasti javnog informisanja.

Odgovori
čet

19.10.

2017.

Član od 1984... [neregistrovani] u 22:02

Jadno...

Ipak je sve ovo isuviše prozirno: Smajlovićka i Brajović samo koriste UNS za pritisak i tvrde pazar sa Ministarstvom, za sebe, naravno. A, druga udruženja optužuju da su grupe za pritisak. Jedno rečju - JADNO!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi