Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  "Politika" blokirala račun „Dnevnika“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

07. 12. 2017.

Autor: K. Kovač Izvor: UNS

"Politika" blokirala račun „Dnevnika“

Račun „Dnevnik Vojvodina presa“, izdavača novosadskog lista „Dnevnik“, blokiran je na iznos od 190.503.721,79 dinara, piše na sajtu Narodne banke Srbije.

Generalni direktor "Dnevnik Vojvodina presa" Dušan Vlaović potvrdio je UNS-u da je račun blokiran od 30. novembra, zbog duga koji ovo preduzeće ima prema štampariji „Politike“.

„Dug je nastao u periodu od marta 2013. do leta 2014. godine. Pokrajinska Vlada je te 2013. godine, iako je postojala odluka Skupštine, prestala da 'Dnevniku' isplaćuje po 5 miliona dinara mesečno, koje smo iskuljučivo koristili za štampu. Zajednički vlasnik 'Dnevnika' i 'Politike' Miroslav Bogićević tada je tražio da iz štamparije ’Forum’ gde je  štampan list, pređemo u njegovu, 'Politikinu' štampariju, uz tvrdnju da će on to sve platiti za prvih godinu dana. Od toga nije bilo ništa“, kaže Vlaović.

On ističe da i posle više sastanaka, na različitim nivoima, rešenje nije pronađeno.

„’Dnevnik’ je pred gašenjem. Najstariji dnevni list u Srbiji posle ’Politike’ i jedini dnevni list u Vojvodini na srpskom jeziku, posle 75 godina je pred gašenjem. Ipak, nadam se da će u narednih dan, dva problem da se reši. ’Politika’ zna da blokadom neće moći da naplati ni jedan odsto potraživanja. Mi smo predlagali i dokapitalizaciju čime bi se rešio i dug, ali i vlasnička struktura koja je potpuno nesjasna. Videćemo“, kaže Vlaović za UNS. 

Direktorka „Politike“ Mira Glišić Simić nije se ni juče, ni danas odazivala na pozive UNS-a.

Komentari (3)

ostavi komentar
pet

08.12.

2017.

Дневниковац [neregistrovani] u 12:23

Истрага

МУП да истражи пословање Влаовића у последњих 17 година откако је директор, а УНС да престане да штити моћнике, већ да заступа новинаре које је овај човек довео до просјачког штапа.

Odgovori
čet

07.12.

2017.

Baš iznenađen [neregistrovani] u 19:59

Tišina

Nedavno je na koktelu povodom rođendana Dnevnika gospodin iz UNS-a bio oduševljen izlaganjem direktora Dnevnika i najavom bonusa i 13.plate za zaposlene, pa bi bilo lepo i da se sada oglasi. Tužno je i to što zaposleni u Dnevniku o blokadi računa moraju da saznaju iz drugih medija, dok se o toj meri u samoj kući ćuti. Ljudski bi bilo da se direktor obrati zaposlenima i predoči im situaciju, a ne da se po hodnicima nagađa o sudbini Dnevnika.

Odgovori
čet

07.12.

2017.

Slobodanka [neregistrovani] u 18:59

Sudska presuda

"Politika" je blokirala racun" Dnevnika"na osnovu pravosnazne sudske presude! Neka UNS objavi sudsku presudu, da se vidi sta pise u njoj! Ko je odgovoran za dug od vise od 190 miliona ako Dusan Vlaovic zastupa "Dnevnik" samostalno, kako pise u APR .
Neka UNS istrazi i koliko iznose ukupni dugovi "Dnevnika" !

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi