Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Maja Pavlović prekinula štrajk glađu, večeras pušta signal Kanala 9
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

30. 05. 2018.

Autor: K. Kovač, J. Pešić Izvor: UNS

Maja Pavlović prekinula štrajk glađu, večeras pušta signal Kanala 9

Kao što je najavila, da će prekinuti štrajk kada se bude sastala sa predstavnicama ministarstava kulture i telekomunikacija, REM-a i ETV-a, direktorka novosadske televizije Kanal 9 Maja Pavlović danas je, posle sastanka, za UNS izjavila da prekida štrajk glađu i da će večeras pustiti signal ove televizije. "Iz kancelarije državnog sekretara Aleksandra Gajovića izašla sam sa rečima da se nadam da je otpočeo proces usaglašavanja i izmena medijskih zakona koji će omogućiti lokalnim i regionalnim medijima da opstanu", rekla je Pavlović.

Sastanak je, kako je rekla, protekao u konstruktivnoj atmosferi. Njemu su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović, pomoćnice ministra Slavica Trifunović i Irini Reljin, čelni ljudi stručnih službi Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i REM-a, kao i v.d. direktor ETV-a Branko Gogić.

Maja Pavlović je, kaže za UNS, na sastanku iznela probleme sa kojima se suočavaju lokalni i regionalni mediji, jer nemaju osnovne preduslove da izađu na tržište.

"Govorila sam o problemima sa nezakonitim taksama, problemima o projektnom sufinansiranju medija, nezakonitoj digitalizaciji, činjenicom da se piplmetrima ne meri gledanost lokalnih i regionalnih medijama, problemima koje imamo sa enumeracijom, kao i besplatnim reklamama koje dobijamo od države", rekla je UNS-u Pavlović.

Ona je istakla da su predstavnici ministarstava, REM-a i ETV-a saglasni da postoje ozbiljni problemi koje treba što hitnije rešiti i da im je žao što su procedure u Srbiji spore.

"Pozvali su da me da sve probleme iznesem udruženjima, a njih da se uključe u izradu Medijske strategije na osnovu koje će se menjati i medijski zakoni", kaže Pavlović.



Ona je, kako kaže za UNS, juče poslala ministarki pravde Neli Kuburović molbu za sastanak, na kom bi joj iznela probleme koji u medijskoj sferi postoje kao posledica neefikasnog rada sudstva.

"Sutra ćemo pisati Ministarstvu prosvete i tražiti sastanak i sa njima na kom bismo razgovarali o tarifama SOKOJ-a i OFPS-a", rekla je Pavlović.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi