Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Komemoracija povodom smrti Slobodana Laleta Obradovića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

20. 09. 2010.

Komemoracija povodom smrti Slobodana Laleta Obradovića


U Udruženju novinara Srbije (Resavska 28/I) u sredu, 22. septembra, u 12 časova održaće se komemoracija povodom smrti Slobodana Laleta Obradovića, jednog od izuzetno aktivnih članova Udruženja, dobitnika više nagrada i priznanja, između ostalih za životno delo Saveza novinara Jugoslavije "Moša Pijade", Nagrade za životno delo UNS-a i Zlatne povelje.

Slobodan Obradović je rođen u Komniku 1921. godine, diplomirao je na Pravnom fakultetu, radio je u listovima "Mladi borac", "Politika" i "Borba", a vrhunac novinarske karijere ostvario je u Tanjugu, gde je bio i odgovorni urednik Generalnog servisa, sve do penzionisanja.Posebno se istakao kao dopisnik iz Džakarte (1962-1965), Bona (1972-1976) i Vašingtona (1979-1983).

Svoje veliko novinarsko iskustvo, obogaćeno erudicijom i svestranim obrazovanjem, preneo je na mlađe preko prvog posleratnog priručnika za obuku novinara pod nazivom "Kako da postanem novinar", 1955. godine.

Bio je i profesor žurnalistike u zemlji i inostranstvu i osnivač novinarskih škola. Predavao je u više svetskih centara za obrazovanje novinara, kao i u zemlji gde je posebno bio zapažen njegov doprinos razvoju novinarske edukacije u školama Jugoslovenskoh instituta za novinarstvo i u Novinarskoj školi Udruženja novinara Srbije.

Rastko Guzina

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi