Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Preminuo Kosta Krainčanić
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

25. 12. 2010.

Preminuo Kosta Krainčanić

Kosta KrainčanićU Beogradu je sinoć preminuo Kosta Krainčanić novinar RTS-a u penziji i nekadašnji predsednik UNS-a.

Kosta Krainčanić je rođen u Vrnjačkoj Banji 1937. godine . Gimnaziju je završio u Trsteniku, a na Filološkom fakultetu u Beogradu diplomirao je opštu književnost 1962. godine.

Novinarstvom je počeo da se bavi 1963. godine u Privrednom pregledu. Od 1970. godine do odlaska u penziju neprekidno je radio u RTS-u. U Radio Beogradu je bio urednik unutrašnje rubrike (1990-1991), zamenik glavnog i odgovornog urednika Prvog programa Radio Beograda (1991-1995) i odgovorni urednik informativno-političke redakcije Radio Beograda. U Televiziji Beograd je bio urednik redakcije Naučnog programa. Kosta Krainčanić uređivao je i vodio najpoznatije emisije na Radio Beogradu kao što su Novosti dana i politički magazin Nedeljom u deset. Od 1992-1996. godine bio je i predsednik UNS-a i član Predsedništva Saveza novinara Jugoslavije. Dobitnik je godišnjih nagrada Radio Beograda za 1976. i 1995. godinu. Nagrađivan je i na jugoslovenskom Festivalu radio stanica u Ohridu 1989. godine.

Komemoracija Kosti Krainčaniću održaće se u UNS-u, u sredu, 29. decembra, u 11 sati, a istog dana u 13.30 biće kremiran na Novom groblju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi