Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Zdravko Čakalo je bio šampion dobrog duha i pozitivne energije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

11. 01. 2019.

Autor: J. P. Izvor: UNS

Zdravko Čakalo je bio šampion dobrog duha i pozitivne energije

„Zdravko je radio sa lakoćom i razumevanjem za svoje saradnike. Krasila ga je vedrina i oštroumnost, po čemu će ga pamtiti sa kojima je radio i sarađivao“, rečeno je danas na komemoraciji nekadašnjem zameniku glavnog urednika lista „Sport“ Zdravku Čakalu u Udruženju novinara Srbije (UNS).

„Okupio nas je čovek koga su svi voleli. Zdravka Čakala poznajem od 2001. godine. To je bila jedna od najtežih godina u istoriji Udruženja, pitanje njegovog opstanka, opstanka imovine. Zdravko se odazvao našem apelu da spasimo Udruženje i bude član Uprave u najtežem periodu od 2001. do 2005. godine“, rekao je generalni sekretar UNS-a Nino Brajović.

„Zdravko je bio sportista među novinarima, novinar među sportistima. Bio je šampion dobrog duha i pozitivne energije“, rekao je Brajović.

Kolega iz lista „Sport“ Momčilo Bekan rekao je da je Zdravkova ličnost „istinskog džentlmena i gospodina, najbolji spoj hrabrosti, poštenja, iskrenosti i odlučnosti“.

„Još kao aktivni fudbaler Osijeka, započeo je i karijeru novinara, najpre kao saradnik, urednik sportske rubrike i zamenik glavnog i odgovornog urednika 'Glasa Slavonije'. Ostao je veran novinarstvu, više od tri decenije, iako su mu nudili trenerska i direktorska mesta u Osijeku. Kada je Zdravko došao u Beograd u „Sport“, kao iskusan novinar imenovan je za urednika izdanja, zatim deska i zamenika glavnog i odgovornog urednika“, rekao je Bekan i dodao da je u „Sportu“ ostavio „duboki trag u kvalitetu lista“.

„Bio je predavač i mentor u novinarskoj školi ‘Sporta’. Prvi je na ovim prostorima u listu ‘Sport’ napravio izdanje za Republiku Srpsku. Teško ga je pogodila nerazumna odluka da se ugasi ‘Sport’, najstariji sportski list na Balkanu u trenutku kada je ulazio u osmu deseniju postojanja. Zdravka će pamtiti i brojni sportisti koje je tekstovima podržavao, bila su to njegova deca, kako je govorio“, rekao je Bekan.

Kolega Jovan Sekulić je na komemoraciji rekao da „ako postoji čovek na svetu bez mana, to je Zdravko Čakalo“.

„Ova dva dana kada smo čuli tužnu vest, svako ko mi se javio, njegova rečenica je počinjala sa ‘bio je dobar čovek’. Nije bio dobar čovek, bio je predobar. Zdravko je bio miran, posvećen, glas nije mogao da povisi“, rekao je Sekulić.

Zdravko Čakalo biće sahranjem sutra u 11 sati, a opelo će biti u 11.30 sati na Novom bežanijskom groblju u Beogradu. Čakalo je preminuo je u ponedeljak, 7. januara u 71. godini, u Beogradu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi