Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Reagovanje Ranka Milosavljevića, glavnog i odgovornog urednika "Svetlosti" na tekst "Štrajk u Svetlosti"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

08. 02. 2011.

Reagovanje Ranka Milosavljevića, glavnog i odgovornog urednika "Svetlosti" na tekst "Štrajk u Svetlosti"

Poštovane kolege,

Nije tačno da direktor i glavni u odgovorni urednik nije član Sindikata novinara. Naprotiv, on je jedan od inicijatora i prvih članova tog sindikata, još u vreme kada je zbog neisplaćenih zarada dao ostavku i otišao iz "Svetlosti" decembra 2009.

NIG AD "Svetlost" nema "zamenika direktora" (Zoran Prokić), koji je, u stvari pomoćnik direktora.

Predsednik Upravnog odbora NIG AD "Svetlost" je jedan od većinskih vlasnika, zato je nelogično očekivati od vlasnika da štrajkuje.

Na kraju, direktor i glavni i odgovorni urednik, koji je od početka stao na stranu opravdanih zahteva zaposlenih, informisao je sindikalni skup 7. februara ove godine, da je još 27. decembra 2010. podneo ostavku na funkciju glavnog i odgovornog urednika i direktora, upravo iz istih razloga zbog kojih štrajkuju zaposleni.

U firmi je ostao, posle molbe većinskih vlasnika i "čvrstih" obećanja da će većinski vlasnici tokom januara ove godine dodatnim finansiranjem namiriti SVE obaveze prema zaposlenima, platiti doprinose i poreze na zarade, pomoći da se isplate SVI honorari i dug prema štampariji dovede do nivoa koji reguliše ugovor.

Dakle, glavni urednik i direktor je, zajedno sa malobrojnom redakcijom (dva novinara i dve novinarke) u januaru uradio četiri broja i jedan broj u februaru. Dalje se nije moglo.

Inače, tokom cele 2010. redakcija i ja smo radili u strašno teškim uslovima (mali broj zaposlenih, neredovne plate, neprestane blokade računa zbog neplaćenih obaveza iz ranijih perioda...).

Dakle, drage kolege, nemojte me stavljati u kontekst nekoga ko ne štrajkuje, što vodi zaključku da je protiv zahteva redakcije.

Mr Ranko Milosavljević,
Glavni i odgovorni urednik i direktor "Svetlosti" u ostavci

ŠTRAJK U "SVETLOSTI"
, UNS info, 7.februar 2011.



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi