Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Žujović nije kriv
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

24. 02. 2011.

Žujović nije kriv

Prvi osnovni sud u Beogradu u sredu, 23. februara, oslobodio je odgovornosti potpredsednika Udruženja novinara Srbije (UNS) Branka Žujovića u krivičnom sporu koji je protiv njega pre skoro tri godine pokrenuo bivši član UNS-a, novinar u penziji Petar Stojanović.

Stojanović je Žujovića optužio za klevetu, tvrdeći da su navodi iz njegovih napisa objavljenih u Politici u martu i aprilu 2008. godine, kao odgovor na Stojanovićeve optužbe na račun rukovodstva UNS-a, netačni i da vređaju Stojanovićev ugled i dostojanstvo.

Petar Stojanović je na sudu nastojao da dokaže da od rukovodstva UNS-a nikada nije tražio procenat za kredit kako je Žujović napisao u Politici. On je na suđenju tvrdio da rukovodstvo UNS-a protiv njega vodi kampanju, kao i da su Žujovićevi tekstovi u funkciji ostvarivanja nezavisnosti Kosova.

Sud je, posle saslušanja osam svedoka od kojih je šest predložio upravo Petar Stojanović i čitanja brojnih dokumenata, odlučio da Žujovića potpuno oslobodi odgovornosti.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi