Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Skupština UNS-a podržala odluku VAC-a da svoj udeo pokloni redakciji "Dnevnika"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

05. 03. 2011.

Skupština UNS-a podržala odluku VAC-a da svoj udeo pokloni redakciji "Dnevnika"


Na skupštini Udruženja novinara Srbije održanoj danas u Brusu izglasana je podrška zaposlenima u Dnevnik Vojvodina Presu da postanu većinski vlasnici "Dnevnika". Kompanija VAC koja je većinski vlasnik ove kuće izrazila je još u septembru 2010. spremnost da svoj udeo pokloni zaposlenima u DVP i da se pritom odrekne svih potraživanja na rok od pet godina.

Nažalost zbog komplikovane administrativne procedure i uprkos pozitivnoj odluci Vlade Vojvodine i podršci Vlade Srbije volja VAC-a do danas nije realizovana.

Blizu 200 novinara, članova UNS-a, podržalo je danas nastojanja kolega u "Dnevniku" da se izbore za sprovođenje odluke VAC-a koji bi, kako je rečeno, mogao da posluži kao primer za okončavanje poništenih i neuspelih privatizacija u Srbiji tako što bi se država odrekla svog udela u takvim medijima.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi