Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  DNV-UNS uručio nagrade
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

14. 03. 2011.

DNV-UNS uručio nagrade

Nagrade Društva novinara Vojvodine, organizacionog oblika Udruženja novinara Srbije, uručene su u Novom Sadu u petak, 11. marta.

Nagrade su najboljima u 2010. uručili predsednica žirija Jovanka Simić i predsednik DNV-UNS Predrag Ćurčija.

Nagrada „Jaša Tomić“ pripala je dugogodišnjem novinaru lista „Neven“ Raletu Nišaviću, nagrada „Dimitrije Frušić“ ekonomskoj novinarki Radio-Televizije Vojvodine Slavici Subotić – Braun, dok je nagradu „Dr Petar Drezgić“ za oblast poljoprivrede primio novinar „Sremskih novina“ Živan Negovanović.

Priznanje za životno delo „Svetozar Miletić“ primio je Jelenko Slatinac dugogodišnji dopisnik lista „Politika“ iz Srema. Specijalna povelja DNV–UNS „Dimitrije Frušić“ pripala je listu „Sremske novine" za 50 godina postojanja.

Otvarajući svečanost Ćurčija je naveo da su novinari u Vojvodini dobili fondaciju koja će prikupljati donacije za novinare koji su ostali bez posla, samohrane majke, decu preminulih novinara i najuspešnije studente novinarstva.

- Do sada smo prikupili skoro pola miliona dinara, a pored toga sa predsednikom Vlade Vojvodine Bojanom Pajtićem, dogovorena je donacija od takođe pola miliona dinara. Ako tome dodamo i realizaciju projekta samozapošljavanja novinara, očekujem da ćemo do polovine godine imati oko 1,5 miliona dinara koje ćemo podeliti najugroženijim kolegama kao bespovratnu pomoć, ili kao beskamatnu pozajmicu, rekao je Ćurčija.



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi