Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  16 diploma za veb novinare
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

14. 03. 2011.

16 diploma za veb novinare


Četvrtoj generaciji škole UNS-a VebNovinar u Pres centru su danas uručene diplome posle uspešno završene tromesečne nastave.


Uoči svečanosti uručenja održan je ekspertski panel "Održivost veb projekata u Srbiji" na kojem su govorili Stefan Salom, direktor kompanije Infostud, Istok Pavlović, specijalista za viralni marketin i pokretač sajtova Tračara, Blejač i Trojka, Rade Tričković, direktor oglašivačke mreže Httpool u Srbiji i Predrag Blagojević glavni urednik regionalnih novina Južne vesti.

Koordinatorka škole VebNovinar Dragana Petković izrazila je zadovoljstvo zbog još jedne uspešno završene obuke za veb novinare. Istakla je da je UNS među retkima koji su shvatili značaj investiranja u edukaciju iz veb novinarstva koja novinarima omogućava da odgovore složenim zahtevima vremena.

Generalni sekretar UNS-a Nino Brajović rekao je da će škola VebNovinar ostati jedan od ključnih projekata ove strukovne organizacije i da je najbolji dokaz njegove održivosti to što danas četvrta generacija polaznika škole VebNovinar prima diplome.

U ime IREX-a i USAID-a koji su pokrovitelji ovog panela Ivana Bjelić je istakla da je, s obzirom na vrtoglavi razvoj veba, neophodno da se novinari kroz rezne treninge uključe u razvoj novih medija. Podsećajući na to da je IV generacija škole VebNovinar finansirana vlastitim prihodima Bjelićeva je rekla da se slobodno može govoriti o održivosti i opravdanosti ovog projekta.



Govoreći o održivosti veb projekata u Srbiji direktor kompanije Infostud Stefan Salom rekao je da su prava ideja, zdrava motivacija i dobri partneri ključni elementi za uspeh i održivost svakog biznisa. Salom je rekao da je najbolji pokretač ideja da stvaramo nešto vredno, što će ljudima da znači i bude od koristi.

Direktor oglašivačke mreže Httpool u Srbiji Rade Tričković naveo je da je kod nas tržište još uvek nedovoljno razvijeno i nezrelo i da ideja održivosti sajtova samo od oglašavanja ne može da zaživi. Po njegovom mišljenju ključan je kvalitet sadržaja na sajtu, a kada je oglašavanje u pitanju stalno upoznavanje i istraživanje ciljne grupe.

Da bi jedan sajt zaživeo i bio uspešan najbitnija je svest o sopstvenim resursima i mogućnostima partnera, ispričao je Istok Pavlović, specijaliste za viralni marketing. On je naveo da je pre pokretanja projekta važno istraživanje tržišta i pronalaženje prostora u kojima taj projekat može da zaživi.

Urednik Južnih vesti Predrag Blagojević rekao je da ga je želja da ljudima omoguće da dođu do informacija koje su im nedostupne motivisala da pokrene regionalne onlajn vesti i da je to ono što ovaj medij danas održava.

- Motivacija u kojoj ekonomski momenat nije presudan vodi Južne vesti uzlaznom putanjom i doprinosi njihovoj sve većoj popularnosti među regionalnim informativnim sajtovima, zaključio je Blagojević.

Škola “VebNovinar” usavršava polaznike za karijeru u veb novinarstvu, veb PR-u i veb marketingu. Podeljena je u 30 sesija, odnosno 87 časova, koje studentima drži 15 profesionalaca iz oblasti veb novinarstva, komunikologije, PR-a, marketinga, dizajna, programiranja, multimedije.

                                                  


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi