Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Novinarska škola UNS-a upisuje prolećnu generaciju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

15. 03. 2011.

Novinarska škola UNS-a upisuje prolećnu generaciju

Počeo je upis 27. generacije Novinarske škole Udruženja novinara Srbije. Nastava za novu grupu polaznika startovaće 26. marta. Na predavanjima sa praktičnim vežbama polaznici uče o novinarstvu u agenciji, štampi, radiju, televiziji i onlajn medijima.

 Tokom tri meseca pred njima je savladavanje pisanja vesti, izveštaja i reportaža, izveštavanje sa medijskih događaja, kao i pripremanje za javni nastup, snimanje na terenu, pravljenje radijskih paketa i televizijskih priloga.

 Polaznici se upoznaju sa novinarskim kodeksom, medijskim zakonima i imaju priliku da diskutuju o medijskoj praksi. Takođe, polaznici imaju kratak kurs o istraživačkom novinarstvu.

  Novinarska škola UNS-a namenjena je početnicima, studentima novinarstva i drugih fakulteta, mladima koji nameravaju da se bave novinarstvom. Školu upisuju i oni kojima će znanja i veštine stečene u Novinarskoj školi pomoći u poslu koji svakodnevno rade ili će im dati prednost pri zapošljavanju.

Posle tromesečne nastave koja se održava u prostorijama UNS-a u Resavskoj 28/I i Pres centru u Knez Mihailovoj 6/III, polaznici odlaze na jednomesečnu praksu u redakcije, a po povratku polažu završni ispit. Nastava je subotom i nedeljom. Više informacija na 011 32 36 337, www.uns.org.rs i dragana.bjelica@uns.rs

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi