Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Srpski studenti pobedili na takmičenju iz međunarodnog medijskog prava
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

05. 04. 2011.

Srpski studenti pobedili na takmičenju iz međunarodnog medijskog prava











Fotografija preuzeta sa sajta
www.blic.rs

Studenti beogradskog Pravnog fakulteta pobedili su na takmičenju iz međunarodnog medijskog prava koje je održano na prestižnom britanskom Univerzitetu Oksford.

Na takmičenju je učestvovalo 26 timova iz 19 zemalja. Sastojalo se iz dve faze - pismene i usmene, a naši studenti su se u finalu sastali sa timom jedne od najjačih američkih pravnih škola sa Kardozo univerziteta.

Ekipu koja se iz Engleske vratila kao pobednička činili su Adriana Minović, Stefan Dragojević, Sava Pavlović, Petar Radosavljev, Nevena Krivokapić i Milica Janačković.

Komentarišući pobedu, dekan beogradskog Pravnog fakulteta Mirko Vasiljević je rekao da je "uspeh naših studenata još veći kada se uzme u obzir da su se oni prvi put takmičili u toj disciplini, novoj u našem nastavnom planu, na tuđem terenu i na jeziku koji nije njihov maternji", ukazujući da je "pobeda srpskih studenata u Oksfordu važan događaj ne samo za Pravni fakultet i univerzitetsku javnost, već i za celu Srbiju".

Takmičenje je trajalo od 30. marta do 2. aprila, a učestvovale su zemlje iz Evrope, Azije, Afrike i Amerike.






Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi