Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Ispunjen još jedan zahtev Pavlović, Kanal 9 vraćen u IPTV sistem
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

07. 05. 2019.

Autor: J. Pešić Izvor: UNS

Ispunjen još jedan zahtev Pavlović, Kanal 9 vraćen u IPTV sistem

Novosadski Kanal 9 vlasnice Maje Pavlović vraćen je IPTV sistem Telekoma Srbije, saznaje Udruženje novinara Srbije (UNS). Ovo je jedan od četiri zahteva koji je ispunjen, kako bi Maja Pavlović prestala sa štrajkom glađu, koji je ušao u 23. dan.

U odgovoru na zahtev Maje Pavlović navodi se da će se pristupiti realizaciji priključenja Kanala 9 u IPTV sistem.

Od četiri zahteva koji treba da budu ispunjeni ostalo je da Organizacija proizvođača fonograma Srbije (OFPS) povuče sva izvršenja i da vrati novac Kanalu 9 koji su skinuli sa njihovog računa po presudama, kao i da u svim postupcima koje vode protiv Kanala 9 OFPS i Sokoj zatraže zastoj dok se ne okončaju postupci pred Ustavnim sudom.

Juče je OFPS odblokirao račun Kanala 9, Emisiona tehnika i veze obećale su Pavlović da će produžiti sporazum sa Kanalom 9 koji je zaključen prošle godine, a koji ističe ovog meseca, što je bio jedan od njenih zahteva.

Poslednji zahtev vlasnice novosadske televizije upućen je gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću, od koga Pavlović zahteva da prestane da kažnjava Kanal 9 i da ovoj televiziji omogući ravnopravan pristup sredstvima na upravo raspisanom konkursu za sufinansiranje medija. UNS-u je Pavlović rekla da je Vučević obavešten o ovom zahtevu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi