Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Četvrta tužba Simonovića za nanet psihički bol protiv Matorčevića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

20. 05. 2019.

Autor: J. Pešić Izvor: UNS

Četvrta tužba Simonovića za nanet psihički bol protiv Matorčevića

Bivši predsednik Opštine Grocka Dragoljub Simonović, koji je optužen da je naložio paljenje kuće Milana Jovanovića, tužio je urednika portala „Žig info“ Željka Matorčevića zbog još jednog teksta objavljenog na ovom portalu. Simonović zbog teksta, koji mu je naneo „psihički bol i strah“, traži naknadu štete u iznosu od 300 hiljada dinara.

Četvrtu tužbu Simonović je protiv Matorčevića podneo zbog teksta pod naslovom „Sajam ‘lopova’ u Kaluđerici, a pored njih Vučić“, objavljenog u februaru prošle godine, kojim mu je osim psihičkog bola i straha „povređen ugled i čast“.

U tužbi stoji da je „gotovo neverovatno“ da Matorčević, kako bi „navodno izbegao uvredljivu konotaciju“, „uvredljive“ reči u naslovu stavlja pod navodnike.

„’Štiteći’ se tako navodnicima, autor ovog teksta etiketira tužioca najgorim mogućim epitetima, praktično neprimerenim čak i pravnosnažno osuđenim pripadnicima kriminalnih grupa, a kamoli jednom (tada) javnom funkcioneru“, navodi se u tužbi i dodaje da je naslov „uvredljiv za bilo kog građanina“, a „kamoli za tadašnjeg predsednika opštine".

Kako piše u tužbi, označavanje Simonovića izrazima „bahati direktor“ i „lopov“, te „prikazivanje njega, predsednika Republike i još jednog lica kao ‘sajam lopova’ svakom licu nanosi psihički bol, povređuje ugled i čast ličnosti i uzrukuje strah“.

U tužbi Simonovića stoji da „uvredljive reči“ iz teksta tužiocu izazivaju strah da bi mogao biti „šikaniran na javnom mestu“, „fizički napadnut od strane političkih neistomišljenika“ ili da bi „bilo ko mogao da ova etiketiranja uzme kao opravdanje za napad na njega“.

Kao i u prethodnim tužbama Simonovića, i u ovoj je osporavan Medijski centar „Žig info“, koji je izdavač istoimenog portala, zato što ga nema u Registru medija, te zaključuje da nema „nikakve veze sa pojmom ‘medij’“.

Tekst kojim je nanet „psihički bol“ Simonoviću

Povod za tekst, kojim je Simonoviću nanet „psihički bol“ i „povređen ugled i čast“, je skup u Kaluđerici povodom „predstojećih gradskih izbora“, na kome je prisustvovao, iako je zbog „brojnih afera“ smenjen sa mesta direktora Železnica Srbije.

„Dok je bio na čelu ‘Železnica’, na službena putovanja potrošio je oko 160.000 evra, u restoranima na račun preduzeća naručivao specijalitete s tartufima, a u menadžmentu preduzeća zaposlio je stranačke kolege, uglavnom iz Vrčina, odakle je i on“, navodi se u tekstu Matorčevića.

Matorčević piše da su mandati Dragoljuba Simonovića na mestu predsednika Opštine Grocka obeleženi „spornim ugovorima i nikad ostvarenim planovima“.

„Tada je, između ostalog, potpisao i ugovor sa ’Srbijagasom’ u vrednosti od 21 milion evra za izgradnju gasovoda u Grockoj bez potpune dokumentacije. Projekat do danas nije završen. A on je 2016. godine postao ponovo predsednik Grocke“, stoji u tekstu.

 

O tužbama Dragoljuba Simonovića protiv Milana Jovanovića i Željka Matorčevića pročitajte u nastavku:

- Još jedna tužba Simonovića: Matorčević je tekstom hteo da me predstavi nečasnim

- Simonović za psihički bol nanet tekstom Matorčeviću traži pola miliona

- Simonović tužio za psihički bol Jovanovića i Matorčevića

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi