Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  UNS Ani Brnabić: Neprijatno smo iznenađeni izmenama medijske strategije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

30. 05. 2019.

Izvor: UNS

UNS Ani Brnabić: Neprijatno smo iznenađeni izmenama medijske strategije

Udruženje novinara Srbije (UNS) poslalo je danas pismo premijerki Ani Brnabić u kojem izražava neprijatno iznenađenje činjenicom da je strateški dokument-Nacrt strategije razvoja sistema javnog informisanja pretrpeo značajne izmene, a da o tome Radna grupa za njegovu izradu nije informisana.

U pismu se Brnabić podseća da je članovima Radne grupe obećala da će biti upoznati sa eventualnim izmenama u ovom dokumentu pre nego što bude zvanično objavljen. 

„Nažalost, Nacrt strategije razvoja sistema javnog informisanja juče je objavljen sa izmenama koje u značajnom meri dovode u pitanje opredeljenja iz strateškog dokumenta koji je uradila Radna grupa“, navodi se u pismu UNS-a Brnabić.

UNS je u pismu Brnabić kao jedan od primera izmene u dokumentu naveo da se umesto Saveta za štampu pominje „samoregulatorno telo“, iako Savet za štampu postoji već deset godina i afirmisan je kao istitucija koja prati poštovanje Kodeksa novinara Srbije u štampanim i onlajn medijima i rešava žalbe pojedinaca i institucija na sadržaje štampanih medija.

„Zato tražimo da pre nego što Nacrt strategije razvoja sistema javnog informisanja bude usvojen na Vladi omogućite da se Radna grupa za njenu izradu izjasni o promenama na dokumentu u skladu sa dogovorom i obećanjem koje ste joj dali“, stoji u pismu.

U pismu je od Brnabić traženo da obavesti UNS i koje vladino telo je bilo zaduženo za analizu dokumenta koje je izradila Radna grupa, kao i za usvajanje predloga koji su proizašli iz javne rasprave o Nacrtu strategije razvoja sistema javnog informisanja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi