Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Novi štrajk upozorenja u Radio televiziji Kragujevac
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

25. 05. 2011.

Novi štrajk upozorenja u Radio televiziji Kragujevac

Članovi sindikata „Nezavisnost“ Radio televizije Kragujevac stupiće sutra od 11 do 12 sati u novi štrajk upozorenja zbog malih plata, nepoštovanja kolektivnog ugovora, dugovanja i lošeg odnosa poslodavca prema zaposlenima.

Zaposleni u RTK traže povećanje zarada, hitnu isplatu zaostalih dugovanja, poštovanje kolektivnog ugovora, ali i da poslodavac prestane sa pritiscima na članove štrajkačkog odbora koji odgovorno obavljaju svoj posao.

U saopštenju sindikata „Nezavisnost“ RTK se navodi da poslodavac izbegava razgovore sa sindikatima i ne pokazuje spremnost na dogovor, kao i da se nakon prvog štrajka upozorenja niko nije obratio zaposlenima.

Sindikat „Nezavisnost“ poručuje da će svoje članove zaposlene u RTK podržati u svim zahtevima i najavljuje primenu drastičnijih mera ukoliko poslodavac ne prestane sa šikaniranjem članova štrajkačkog odbora.



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi