Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Podnet optužni predlog zbog pretnji na Fejsbuku Branku Žujoviću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

31. 07. 2019.

Autor: J. P. Izvor: UNS

Podnet optužni predlog zbog pretnji na Fejsbuku Branku Žujoviću

Subotičko tužilaštvo podnelo je optužni predlog Osnovnom sudu u Subotici protiv Branka Ćirjakovića zato što je na društvenoj mreži Fejsbuk pretio uredniku portala „Slobodna Subotica“ Branku Žujoviću, saznaje Udruženje novinara Srbije (UNS).

Optužni predlog protiv Ćirjakovića podnet je zbog dva krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti iz člana 138 Krivičnog zakonika, kojim je zaprećena novčana ili kazna do jedne godine zatvora.

Podsetimo, Ćirjaković je uz vređanje i psovke na svom Fejsbuk profilu od septembra prošle godine pretio Žujoviću, što je on prijavio policiji.

Žujović je tada UNS-u rekao da „pisanja Ćirjakovića shvata kao direktnu fizičku pretnju“ , kao i da Ćirjakovića ne poznaje.

Osim Žujoviću, Ćirjaković je sredinom januara pretnje upućivao i novinaru "Subotičkih novina" Milutinu Mitriću.

Ćirjaković je, kako navodi na svojim profilima na društvenim mrežama, član „Narodnog Slobodarskog Pokreta, desničar, suverenista“.

UNS je u januaru ove godine tražio da policija i tužilaštvo, zbog pretnji koje su upućivane subotičkim novinarima na društvenim mrežama, pokrenu postupak protiv Ćirjakovića.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi