Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Zdraviću dozvoljeno da izveštava sa Skupštine Aleksandrovca, odustao od štrajka glađu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

09. 08. 2019.

Izvor: UNS

Zdraviću dozvoljeno da izveštava sa Skupštine Aleksandrovca, odustao od štrajka glađu

Novinaru lista „Rasina pres“ Gvozdenu Zdraviću danas je dozvoljeno da izveštava sa sednice Skupštine opštine (SO) Aleksandrovac, što mu je godinama unazad bilo zabranjeno.

Zdravić je UNS-u rekao da je sednica prekinuta kada je predsednik SO Toma Savković rekao da treba se potvrdi ili opozove odluka kojom se Zdraviću zabranjuje prisustvo, nakon čega su 39 odbornika koalicije DS - GG "Pokret za Župu - Jugoslav Stajkovac" napustili salu.

Sednica se nije održala jer je Skupština ostala bez kvoruma, a u sali su ostali odbornici SNS-a, SPS-a, DSS-a i DVERI, rekao je UNS-u Zdravić.

Zdravić je juče obavestio javnost da će, ukoliko mu bude zabranjeno da izveštava sa sednice Skupštine Aleksandrovca, započeti štrajk glađu ispred zgrade Opštinske uprave, jer ga opštinska vlast „fizički i verbalno napada i ponižava”.

U pismu je Zdravić uputio molbu Udruženju novinara Srbije, Nezavisnom udruženju novinara Srbije, šefu Delegacije Evropske unije u Srbiji, Kancelariji Saveta Evrope u Beogradu, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić da mu pomognu, da bez diskriminacije, radi novinarski posao.

Podsetimo, predsednik Skupštine opštine Aleksandrovac pre svakog zasedanja Skupštine opštine donosi odluku da Zdraviću zabrani izveštavanje sa sednice sa obrazloženjem da je „nedostojan“, zbog čega je UNS svaki put protestovao.

U obrazloženju odluka koje potpisuje Toma Savković, a u koje je UNS imao uvid, stoji da je Zdravić „nedostojan da prisustvuje sednici Skupštine“, zbog “neobjektivnog informisanja, stalnih napada i pogrdnih tekstova na račun najužeg opštinskog rukovodstva u listu 'Rasina Pres'”.

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

09.08.

2019.

Politička percepcija - Željko Slavković [neregistrovani] u 13:21

Heroj

Gvozden Zdravić paradigma borbe za slobodu novinarstva!

Čestitam na doslednosti i predanosti istraživačkom novinarstvu!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi