Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Novo u onlajn istraživanjima u Srbiji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

08. 08. 2011.

Novo u onlajn istraživanjima u Srbiji

Oditorska kuća ABC sa svojim partnerom kompanijom Genius, jednom od najvećih svetskih kompanija za onlajn istraživanja, predstavila je "ABC gemiusAudience", novi sistem internet istraživanja koji će uskoro početi sa radom i u Srbiji.

"ABC gemiusAudience" je usluga koja vlasnicima veb sajtova omogućava praćenje podataka od broja realnih posetilaca sajta i njihovih aktivnosti do demografskih podataka i profila posetilaca, sa ciljem unapređenja oglasnih potencijala online i štampanih medija.

"ABC gemiusAudience" takođe prati statistike konkurencije, kao i promene na tržištu, a podaci se dobijaju na osnovu site centric cookie merenja, algoritma za određivanje broja realnih korisnika, socio-demografskog istraživanja i strukturalne studije.

Svrha ove usluge je unapređenje efikasnosti veb oglašavanja i pomoć prilikom donošenja poslovnih odluka vlasnicima sajtova.

Članovi "ABC gemiusAudience" sistema su neki od najvećih sajtova u Srbiji kao što su Ringier Aksel Springer (www.blic.rs, www.alo.rs, www.24sata.rs, www.superodmor.rs), Kolor Pres (www.svet.rs), Večernje Novosti (www.novosti.rs), Pres (www.pressonline.rs), Halo Oglasi (www.halooglasi.com), Infostud, www.sportske.net, www.sportal.rs, www.burek.com, www.okradio.rs, www.rtz.rs, www.fonetweb.tv, www.juznevesti.com, www.sumadijapress.com, www.rtv5.rs, www.radio9.net, www.mcnis.org.rs, www.mc.rs, www.021.rs, www.radiocity.co.rs i www.boom93.com.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi