Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Đaci Novinarske škole izveštači sa sokobanjske Olimpijade trećeg doba
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

26. 08. 2011.

Đaci Novinarske škole izveštači sa sokobanjske Olimpijade trećeg doba

Druženje i takmičenje baka i deka koji se krajem septembra okupljaju u Sokobanji na „Olimpijadi trećeg doba“ pratiće petoro đaka Novinarske škole UNS-a. Marijana Ilić, Andrijana Šćepanović, Marija Milenković, Marko Vranješ i Saša Grujović će činiti Pres centar Olimpijade, a zadatak će im biti multimedijalno izveštavanje.

Pošto će izveštavati za sajt olimpijada3d.org imaće priliku da vežbaju pisanje vesti, izveštaja, reportaža, intervjua, da rade kratke audio i video zapise i da fotografišu. Ova svojevrsna radionica trajaće od 28. septembra do 2. oktobra, a polaznicima Novinarske škole UNS-a biće obezbeđen prevoz, hotelski smeštaj i hrana.

Sa njima će raditi kolega Đorđe Maričić sa RTV B92 koji će voditi Pres centar.

Ko su đaci Novinarske škole UNS-a, izveštači sa Olimpijade trećeg doba:

Marijana Ilić iz Pančeva. Završila Filološki fakultet u Beogradu. Novinarka je u integrisanoj redakciji Ringier Aksel Springer. Završila 24. generaciju Novinarske škole UNS-a.




Andrijana Šćepanović iz Beograda. Đak je četvrtog razreda VII beogradske gimnazije. Sa grupom ljudi iz Kancelarije za mlade Palilula osnovala radio 'Novi radio BG' na kome je imala autorsku emisiju. Studiraće komunikacije. Završava 27. generaciju Novinarske škole UNS-a.


Marija Milenković iz Beograda. Završila hidrometeorološka školu „Milutin Milanković“ u Beogradu. Od 2008. godine novinar, urednik rubrike “Hrana i Piće” na portalu nadlanu.com. Piše takođe tekstove za rubrike Turizam, Lifestyle, Aktuelnosti u gradu. Završila 24. generaciju Novinarske škole UNS-a.


Marko Vranješ iz Novog Sada. Apsolvent Odseka za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Radio kao dečiji rekreator i animator, organizovao manje dečije manifestacije, likovne i muzičke radionice za obrazovanje dece kroz igru. Od 2008. angažovan od Art centra Beograd za Novi Sad i pokrajinu. Od 1999. član izvođačkog ansambla novosadskog KUD-a “Svetozar Marković”. Završava 27. generaciju Novinarske škole UNS-a.

Saša Grujović
iz Zaječara. Apsolvent novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Od oktobra 2010. urednik studentskog lista “Politikolog”. Od 2008. novinar, voditelj i muzički urednik studentske emisije “Slušaonica 6” . Na Radio Beogradu 202 od aprila ove godine novinar emisije “Medijska vrteška”. Pozorišni glumac AP “ Branko Krsmanović” u Beogradu. Završava 27. generaciju Novinarske škole UNS-a.




Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi