Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Ministarstvo kulture poništilo osam rešenja i formiralo nove konkursne komisije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

03. 03. 2020.

Izvor: UNS

Ministarstvo kulture poništilo osam rešenja i formiralo nove konkursne komisije

Ministarstvo kulture i informisanja juče je objavilo osam novih rešenja o članovima komisija za ocenjivanje ovogodišnjih medijskih projekata, koja su prethodno poništena. U sastavu devet komisija najveći broj, pet, predstavnici su Udruženja novinara Srbije (UNS).

Projekte prijavljene na konkursima Ministarstva kulture za sufinansiranje medijskog sadržaja ocenjivaće i po tri predstavnika Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM), Lokal presa i Društva novinara Niša (DNN). Po dva člana su predstavnici Asocijacije medija i Društva novinara Vojvodine.

U komisijama učestvuju i po jedan član udruženja RAB Srbija, Profesionalnog udruženja novinara Srbije (PROUNS), Udruženja sportskih novinara Srbije i Asocijacije Radio-televizije Srbije, kao i 20 nezavisnih medijskih stručnjaka.

Podsetimo, Ministarstvo kulture i informisanja je posle reagovanja UNS-a da će povući svoje predstavnike iz konkursnih komisiji zato što su u njima u najvećem broju bili predstavnici nereprezentativnih udruženja, Udruženju poslalo novi predlog rešenja.

Nezadovoljni izborom članova konkursnih komisija Ministarstva kulture reagovali su i Asocijacija medija, ANEM, Asocijacija onlajn medija, Lokal pres, Nezavisno društvo novinara Vojvodine i NUNS.

Novim predlogom rešenja u komisiju za projekte radija izabran je Edib Honić, dok su iz komisija zamenjeni Zoran Veličković, predsednik PROUNS-a Danijela Ivanković, predsednica Društva novinara Niša (DNN) i Slađana Ostojić, generalna sekretarka PROUNS-a, koji su se kandidovali kao „nezavisni stručnjaci“.

Inače, Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je devet medijskih konkursa za koje je opredeljeno ukupno 274 miliona dinara za javno informisanje.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi