Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Gojković: U KCV se ne traže izvori Ane Lalić
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

20. 05. 2020.

Autor: J. P. Izvor: UNS

Gojković: U KCV se ne traže izvori Ane Lalić

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, gostujući u emisiji „Pravi ugao“ na Radio-televiziji Vojvodine, odbacio je optužbe da je u Kliničkom centru Vojvodine sprovedena interna istraga, koju je navodno naložio, kako bi se pronašli izvori informacija novinarke portala Nova.rs Ane Lalić.

„Ko može da naloži istragu? Istragu radi samo sud i tužilaštvo“, odgovorio je Gojković na pitanje da li se u Kliničkom centru Vojvodine traga za novinarskim izvorima, iako je tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu protiv Lalićeve za izazivanja panike i nereda člankom o nedostatku zaštitne opreme u Infektivnoj klinici.

Gojković je rekao da je tekst Lalićeve o nedostatku opreme objavljen u trenutku kada je bilo 100 osoba na infektivnoj klinici. „Do kraja epidemije u Kliničkom centru Vojvodine ima nula zaraženih lekara i dve medicinske sestre, koje su se zarazile od svojih ukućana“, rekao je Gojković.

„Od početka imamo situaciju da se član novinarskog udruženja konstantno poziva na izvore informacija koje niko ne zna i da se to prihvata kao istina“, rekao je on i dodao da ti izvori imaju „apsolutnu političku konotaciju“.

Rekao je i da je neistinita optužba da je „bušio gume novinarima po novosadskim parkinzima“.

Podsetimo, portal Nova.rs objavio je da je prema njihovim saznanjima Gojković naložio da se formira komisija u Kliničkom centru Vojvodine, koja bi ispitala pod kojim okolnostima su informacije o njihovom radu dospele u javnost. Prema navodima ovog portala, tročlanu komisiju oformila je direktorka Edita Stokić.

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

21.05.

2020.

Vlajko [neregistrovani] u 11:08

Čudno

I dalje se isteruju veštice na strani KCV a niko čestito ni da zameri dotičnoj novinarki na širenju vesti koje izazivaju paniku kod širokih narodnih masa što se u vreme proglašenog vanrednog stanja i pandemije računa kao otežavajuća okolnost za delo koje se goni po službenoj dužnosti. Vlast je odustala od isterivanja veštica, a imala je sva prava na to, pa možemo očekivati još ovakvih slučajeva, jer kada jednom prođe onda može stalno.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi