Naslovna  |  Aktuelno  |  Istraživanje UNS-a o ubijenim i otetim novinarima na Kosovu  |  Predstavnik OEBS-a za slobodu medija: Nismo inicirali otvaranje istraga, ali ih podržavamo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Istraživanje UNS-a o ubijenim i otetim novinarima na Kosovu

09. 08. 2018.

Autor: K. Kovač Izvor: UNS

Predstavnik OEBS-a za slobodu medija: Nismo inicirali otvaranje istraga, ali ih podržavamo

„Predstavnik OEBS-a za slobodu medija nije deo bilo kakve inicijative o otvaranju istraga o ubijenim novinarima na Kosovu. Naša kancelarija je obaveštena o Rezoluciji o istragama ubistava novinara koja je usvojena na Godišnjoj skupštini Evropske federacije novinara, a koja sadrži poziv da se obnove napori da se odgovorni za ubistva novinara privedu pravdi“, stoji u pismu predstavnika OEBS-a za slobodu medija poslatom Udruženju novinara Srbije (UNS).

U njemu se navodi i da predstavnik OEBS-a za slobodu medija podržava svaku incijativu koja će doprineti rešavanju slučajeva ubijenih novinara na području OEBS-a i da je i u prošlosti apelovao da se prekine nekažnjivost nad novinarima.

„Bezbednost novinara i prestanak nekažnjivosti je apsolutni imperativ za predstavnika OEBS-a za slobodu medija i OEBS u celini“, piše u pismu.

Predstavnik OEBS-a za slobodu medija ovo pismo uputio je nakon informacije koju je UNS-u dostavio generalni sekretar Rikardo Gutjerez da je „upravo obavešten od predstavnika OEBS-a za slobodu medija da oni razgovaraju sa Veranom Matićem o tome kako da podrže ponovno otvaranje istraga o ubistvima novinara na KiM“.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi