Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi  |  Akcija UNS-a: Budite grad prijatelj medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi

11. 12. 2014.

Izvor: UNS

Akcija UNS-a: Budite grad prijatelj medija

Udruženje novinara Srbije (UNS) pokrenulo je akciju „Opštine i gradovi – prijatelji medija“ kojom poziva lokalne samouprave da podrže inicijativu UNS-a da 2 odsto budžeta za narednu godinu opredele za projektno finansiranje lokalnih medija i, kao što zakon predviđa, sprovedu fer konkurs i raspodelu sredstava.

 

Prema podacima kojima UNS raspolaže, gradske i opštinske vlasti u proseku za sufinansiranje informisanja svojih sugrađana izdvajaju 0,5 do 1 odsto lokalnih budžeta, što je nedovoljno za njihovo nezavisno, stabilno i dugoročno funkcionisanje.

„Lokalni mediji su izuzetno važan činilac postojanja demokratskih institucija i lokalnog razvoja. Da bi opstali od presudne je važnosti da predvidite u budžetu za narednu godinu 2% sredstava za konkursno finansiranje medija“, navodi se, između ostalog u pismu koje UNS šalje opštinama i gradovima.

UNS će sačiniti listu gradova i opština – prijatelja medija koju će publikovati na svom veb sajtu i obavestiti javnost o lokalnim vlastima koje čine napor da podrže opstanak profesionalnih medija u sopstvenim sredinama.



Komentari (4)

ostavi komentar
sre

17.12.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 08:08

znatizeljan

I kako ide akcija?

Odgovori
sub

13.12.

2014.

MARKO [neregistrovani] u 00:59

OBMANA

E, to je to cuveno i spasonosno projektno finansiranje. Za to su zalagali i UNS I NUNS. Pogledajte primer Knjazevca i vec sada je jasno da je to samo izvor korupcije, koja ce se širiti kao kuga po svim lokalnim samoupravama. Kada se u konkursne komisije ubace predstavnici Medijske koalicije (UNSA, NUNSA, ANEMA), ona ce fino zacutati i uzivati u blagodetima svojih zakonskih rešenja! Pozdrav iz Kragujevca!

Odgovori
čet

11.12.

2014.

Нишлија [neregistrovani] u 22:32

Бојкот

Како Вас није срамота? Продајете нашу Нишку телевизију, угасили сте нам Радио Ниш који је уз Радио Београд најстарији медиј у бившој Југославији. Тражите да плаћамо 3 + 2 канала РТВ-а, 5 канала Радио Београда. Па шта Ви мислите, да смо ми јужњаци тоталне будале. Зар мислите да ћемо да пристанемо да имамо мање права од људи у Београду и Новом Саду, да будемо грађани другог реда? Баш нас брига за вашу београдску хронику, новосадски дневник у 17х, нас занимају наше вести са нишке Палилуле и Панталеја, из Лесковца, Врања, Пирота, Сврљига, Бабушнице, Беле Паланке. Знате када ћемо да Вам плаћамо претплату? НИКАДА!

Odgovori
čet

11.12.

2014.

SASA [neregistrovani] u 19:40

GASENJE MEDIJA

LICEMERJE UNS-A!
SVI PRELAZIMO U KOALICIJU ZUM I PROUNS!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi