Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Aleksinac: Najviše para niškim medijima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

18. 10. 2015.

Izvor: UNS

Aleksinac: Najviše para niškim medijima

Potpisivanjem ugovora predsednika opštine Aleksinac Nenada Stankovića sa predstavnicima medijskih kuća o sufinansiranju medijskih projekata od javnog interesa, završena je ovogodišnja raspodela budžetskih sredstava dodeljenih putem konkursa.

 

Opštinsko veće opštine Aleksinac je u potpunosti prihvatilo predlog komisije u sastavu: novinar i predstavnik UNS-a Milorad Doderović, ekonomista i predstavnik NUNS-a Dragana Božinović, diplomirani pravnik, predstavnik ANEM-a i Lokal presa Katarina Tričković, koja je 500.000 dinara, koliko je imala na raspolaganju, dodelila projektima koje su podnela četiri medija.

Po sto hiljada dinara dobili su niški TV „Bell Amie“ za „Slike regiona-region na dlanu“ i „Narodne novine“ za „Aleksinački mozaik“, dok je portal „Južne vesti“ podržan za projekat „Aleksinac u srcu prirode“ sa 80.000 dinara.

Tako je niškim medijima dodeljeno ukupno 280.000 dinara.

Ostatak od 220.000 pripao je jedinoj lokalnoj medijskoj kući opštine Aleksinac, koja je imala pravo da konkuriše, „Agro-pres“-u za dva medija.

Projekat Radio Aleksinca „Radio Aleksinac u službi jačanja lokalnog informisanja“ podržan je sa 170.000 dinara i projekat Mesečnika „Novosti juga“ „Život u Aleksincu“ sa 50.000 dinara.

Jedan od članova Komisije predlagao je da se mediji iz Niša obavežu da imaju svog dopisnika u Aleksincu ili dopisništvo, što većina nije podržala.

Opština Aleksinac je ove godine rebalansom budžeta za sufinansiranje projekata u oblasti informisanja putem konkursa izdvojila svega 500.000 dinara, dok je predvidela osam miliona za javne nabavke medijskih usluga, što će najverovatnije da utroši za funkcionisanje „Alt“ televizije i radija čiji je osnivač opština, u produženom roku za privatizaciju, odnosno do kraja oktobra.

U prvoj polovini godine opštinskoj informativnoj kući je bilo namenjeno više od 10 miliona dinara od planiranog budžeta opštine Aleksinac za 2015. godinu koji iznosi oko milijardu i 400 miliona dinara.

U prošloj godini za medije iz opštinske kase izdvojeno je 22 miliona dinara, a najviše za opštinsku televiziju i radio, oko 21 milion dinara.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi