Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Rezultati konkursa Beograda: Za “dobar dan” 23 miliona dinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

11. 12. 2015.

Autor: S. R. Izvor: NUNS

Rezultati konkursa Beograda: Za “dobar dan” 23 miliona dinara

Studiju B za projekat "Beograde, dobar dan" dodeljeno 23 od ukupno 45 miliona dinara određenih za sufinansiranje medijskih projekata javnog informisanja u 2015. NUNS još čeka odgovor Gradske uprave na zahtev za informacijama o profesionalnim biografijama članova konkursne komisije.

 

Radio difuzno preduzeće Studio B je dobilo nešto više od polovine ukupnih sredstava opredeljenih iz gradskog budžeta za sufinansiranje medijskih projekata. Prema saopštenju Služba za informisanje Gradske uprave, za projekat "Beograde, dobar dan" ova medijska kuća je dobila 23 od ukupno 45 miliona dinara određenih za sufinansiranje medijskih projekata javnog informisanja na teritoriji grada u 2015. godini, po konkursu raspisanom 03.09.2015. godine.

Po visini dodeljenih sredstava sledi Infobiro d.o.o. za projekat medijskog praćenja gradonačelnika i gradskih organa koji je dobio 2,5 milion dinara.

Po 2 miliona dinara za svoje projekte dobili su: Radio HIT FM, Radio Karolina, Internet Group, Srbija Danas, Specialis i Agenda 2020, dok je po jedan milion dodeljen Studiju Mag, NIP Nedeljniku, GMC-Trade i FoNetu. Ostali projekti su podržani sa manjim iznosima. Na konkurs su podneta 74 projekta, a finansijsku podršku dobila su 23.

Petočlana komisija koja je ocenjivala projekte i predložila finansijsku podršku Grada radila je u sastavu: Dalila Ljubičić, na predlog novinarskih i medijskih udruženja; Aleksandar Simić, na predlog novinarskih i medijskih udruženja; Jovan Sekulić, na predlog novinarskih i medijskih udruženja; Ana Stamenković, nezavisni stručnjak za medije; Svetlana Aleksić, nezavisni stručnjak za medije.

Posle imenovanja komisije, NUNS je u ime Koalicije novinarskih i medijskih udruženja zatražio od Gradske uprave - Službe za informisanje dodatno obrazloženje – “koja novinarska i medijska udruženja su predložila prva tri člana Komisije?” Pored toga, NUNS je tražio i “profesionalne biografije članova Komisije pod rednim brojevima 4. i 5. koji su imenovani kao nezavisni stručnjaci za medije”.

U odgovoru Službe za informisanje, između ostalog, navedeno je: “Za prva tri člana komisije imenovani su Dalila Ljubičić na predlog Asocijacije medije, Aleksandar Simić na predlog Udruženja sportskih novinara Beograda i Jovan Sekulić na predlog Udruženja sportskih novinara Beograda… Imajući u vidu da se ostatak članova Komisije bira na osnovu pristiglih predloga nezavisnih  medijskih stručnjaka zainteresovanih za rad u komisiji, za članove Komisije imenovane su Ana Stamenković i Svetlana Aleksić”.

Služba za informisanje je odbila da Koaliciji dostavi biografije članova komisije do završetka posptupka konkursa, sa obrazloženjem da je “postupak Konkursa još uvek u toku, radi zaštite svih učesnika Konkursa i same prirode Konkursa”.

NUNS je, nezaodovoljan ovakvim objašnjenjem, Gradskoj upravi Grada Beograda, odnosno Službi za informisanje 24. novembra uputio Zahtev za pristup informaciji od javnog značaja, tražeći profesionalne biografije članova Komisije za konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji Grada Beograda u 2015. godini. Sa zahtevom je upoznat i Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Odgovor na zahtev NUNS još nije dobio.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi