Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

25. 03. 2016.

Autor: Petar Jeremić Izvor: Danas

Povodom teksta „Mediji koji su dobili najviše novca promovisali vlast“ (Danas, 23. 03.2016)

Tendenciozna informacija

Molim vas da na osnovu člana 83 Zakona o javnom informisanju i medijima objavite moj odgovor na nepotpune i netačne informacije iznete u antrfileu teksta "Mediji koji su dobili najviše novca promovisali vlast", pod naslovom „Obradović nije prošao“, na strani 6, u rubrici „Društvo", u Danasu od 23. marta 2016. godine. Informacija koja je objavljena, da je predsednik NUNS-a Vukašin Obradović bio kandidat NUNS, UNS, NDNV, Lokal presa i ANEM-a, a da je Petar Jeremić kandidat UNS, zlonamerna je i tendenciozna, iz razloga poznatih samo autoru teksta, koji i na ovaj način moje ime dovodi u negativan kontekst.

 

Netačno je da je na sajtu grada Niša navedeno da sam ja predstavnik UNS-a, već da sam predstavnik svih pomenutih organizacija, u šta se možete uveriti u prilogu u kom vam dostavljam kopiju Rešenja o imenovanju stručne komisije koje je objavljeno na sajtu Grada Niša, a na koje se autor teksta poziva. 

Nadam se da se iza potpisa autora članka (R. D.) ne krije vaša dopisnica iz Niša Zorica Miladinović. 

Napominjem da bi ona tako prekršila odredbe Kodeksa novinara Srbije pišući o temi u kojoj ima očigledan interes, jer je članica LAF-a koji bi trebalo da nezavisno nadzire proces projektnog sufinansiranja.

Iz teksta sam stekao utisak da je cilj autora da rad komisije ospori i pre nego što je počela da radi. 

Tačno je da je Vukašin Obradović kandidat NUNS-a, a ja kandidat UNS-a, na zajedničkoj listi Koalicije novinarskih i medijskih udruženja koju čine UNS, NUNS, NDNV, ANEM i Lokal pres. Na toj listi bilo je i ime Mitka Jakovlevskog, koga je predložio ANEM. Sva tri kandidata na zajedničkoj listi Koalicije novinarskih i medijskih udruženja, usaglašena su i poslata kao zajednički predlog. 

Autor je predsednik Izvršnog odbora UNS-a

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi