Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Bor udesetostručio sredstva za medijske projekte
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

14. 05. 2018.

Autor: J. Pešić Izvor: UNS

Bor udesetostručio sredstva za medijske projekte

Opština Bor će za sufinansiranje medijskih projekta u ovoj godini izdvojiti pet miliona, umesto predviđenih 500 hiljada dinara, rekao je u emisiji „Konkretno“ na T1 televiziji predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić. Za medijske usluge Bor će ove godine potrošiti još 5.300.000 dinara. Govoreći o rebalansu budžeta Opštine Bor Milikić je rekao da je Opština odvojila deset puta veći iznos za medije „kako bi mogla da omogući medijima da rade svoj posao bez brige na koji način će se finansirati i odakle“.

 „Bitno je da jedna lokalna samouprava ima jake medije, bilo da je to televizija, pisani ili elektronski mediji, jer na neki način mediji su ti koji pomažu radu lokalne samouprave“, rekao je u emisiji Milikić.

Podsetimo, prvobitnim Nacrtom predloga budžeta Opštine Bor za 2018. godinu od ukupnih 10.300.000 dinara  za unapređenje i ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja, za emitovanje oglasa, obaveštenja u elektronskim medijima, objava u štampanim medijima i Službenom glasniku bilo je predviđeno 5.300.000 dinara, a za raspodelu putem konkursa pet miliona dinara.

Međutim, nakon sednice Opštinskog veća koja je održana u decembru prošle godine, odbornicima je poslat Predlog budžeta Opštine Bor za 2018. godinu u kome je drastično promenjena struktura budžeta u delu koji se odnosi na javno informisanje. Iznos namenjen oglašavanju ostao je isti, dok su sredstva namenjena za konkurs za medije smanjena na 500.000 dinara.

Opština Bor je u prošloj godini izdvojila iz budžeta 1.500.000 dinara za medije, a u 2016. dva miliona dinara.

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

17.05.

2018.

Boranin [neregistrovani] u 20:25

Samo vas gledamo

Znaci, opet ce gro tih para otici Televiziji BOR, miljenicima i portparolu opstinske vlasti?! Malo im je para preko tendera...bruka!!!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi