Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Aprilski konkursi nagoveštavaju više novca medijima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

19. 04. 2019.

Autor: V. Novković Izvor: UNS

Aprilski konkursi nagoveštavaju više novca medijima

U 13 lokalnih samouprava od ukupno 24 koje su od početka aprila raspisale konkurse za sufinansiranje medijskih projekata iz budžeta je za javno informisanje izdvojeno 35 miliona dinara više u odnosu na prošlu godinu.

Osim gradova i opština, javni poziv za medijsko sufinansiranje ovog meseca raspisalo je i Ministarstvo za kulturu i informisanje (MKI). Za devet konkursa MKI je opredelio 274 miliona dinara, što je 12 miliona više od prošlogodišnjeg iznosa namenjenog medijima.

Najveća razlika u novčanim davanjima je u Subotici, koja je za javno informisanje ove godine namenila 11 miliona dinara više nego prošle. Tako će medijskim projektima iz subotičkog budžeta biti dodeljeno ukupno 37 miliona dinara.

Iznose sredstava za projektno sufinansiranje medija ove godine uvećali su i grad Kraljevo i opština Inđija, koji su za informisanje svojih građana izvojili po četiri miliona više. Opštine Bor i Irig izdvojile su po milion dinara više, Srbobran milion i po, dok su Lajkovac i Bečej uvećali sredstva namenjena informisanju za po 2,5 miliona dinara.

Sa druge strane, opštine Bujanovac i Raška umanjile su iznose za po 200.000 dinara, dok je opština Apatin za projektno finansiranje medija opredelila 800.000 dinara manje nego prošle godine.

Iznos sredstava ostao je na nivou prošle godine u Kniću, Kovinu, Titelu, Kladovu, Priboju i Alibunaru.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi