Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Radio Sto plus dezinformisao javnost
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

30. 07. 2019.

Izvor: Ministarstvo kulture i informisanja

Radio Sto plus dezinformisao javnost

Novopazarski Sto plus radio objavio je 29. jula vest pod nazivom “Dvostruko odbijanje samo za Sto plus” u kojoj je navedeno da je komisija Ministarstva kulture i informisanja za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja osoba sa invaliditetom ove godine jedan projekat ovog medija odbila po – dva različita osnova!

Istu vest je, nažalost, prenela i Novinska agencija Beta, bez proveravanja podataka u Ministarstvu kulture i informisanja, što je jedno od osnovnih načela Kodeksa novinara Srbije za koje se svi zalažemo i na koje se svi pozivamo.

U tom smislu, Ministarstvo kulture i informisanja ukazuje da je navedeni Sto plus radio konkurisao sa dva različita projekta na Konkursu za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja u 2019. godini.

Sa projektom “Otvoreno o ekologiji regiona” prijavili su se na Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za radio, a sa “Živeti zajedno u regionu, radijska produkcija” na Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja namenjenih osobama sa invaliditetom.

Projekat “Otvoreno o ekologiji regiona” je odbačen, jer je njegova vrednost prešla 80 odsto vrednosti projekta, što je jasno naznačeno kao jedan od uslova učešća na Konkursu.

Što se tiče drugog projekta, “Živeti zajedno u regionu, radijska produkcija” Komisija ga je odbila uz obrazloženje „ da opis aktivnosti nije detaljno razrađen i usklađen sa očekivanim rezultatima. Ujedno, rezultati i indikatori rezultata nisu dovoljno merljivi. Budžet projekta je predimenzioniran i nije usklađen sa projektnim aktivnostima“. Kompletno obrazloženje nalazi se na sajtu Ministartsva.

Rad Ministarstva kulture i informisanja je transparentan, a zaposleni u njemu su uvek spremni da razjasne sve nedoumice, te ovakav način prenošenja neproverenih i neistinitih informacija smatramo neprofesionalnim i neodgovornim.

Sektor za informisanje i medije

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

31.07.

2019.

Ćatko [neregistrovani] u 10:29

Uvrzli se ko pile u kučini

Radio sto plus tendenciozno napao ministarstvo i iskoristio situaciju da i Beti podvali svoju neprofesionalnu vest. Svoju nesposobnost i neznanje u pisanju projekata pokušava da kompenzira dezinformisanjem građana o radu Ministarstva kulture i informisanja.
Da nije tužno bilo bi smiješno...

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi