Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Sram vas bilo: Ljubiša Đurić je umro jer novinar N1 nije završio medicinu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 07. 2020.

Autor: Ruža Ćirković Izvor: ekonomskevesti.com

Sram vas bilo: Ljubiša Đurić je umro jer novinar N1 nije završio medicinu

Premijerka Srbije Ana Brnabić je duboko uzdisala i citirala ispravne brojke o smrtnosti od Kovid-19 u Francuskoj, ali ministar zdravlja u Vladi Srbije Zlatibor Lončar, ni uz pomoć sveg svog bezobrazluka, i direktor KBC Zemun Dragoš Stojanović nisu demantovali dokument u kome postupajući lekar predlaže da se pacijent Ljubiša Đurić prebaci u respiratorni centar i navodi da slobodnih mesta nema te pacijent ostaje u intenzivnoj nezi

Ministar Lončar se, po maniru svog predsednika, novinaru N1 obraćao familijarno po imenu sa očitom namerom da njegovo pitanje diskvalifikuje.

I umesto odgovora je rekao da novinar N1 ne razume dokumentaciju „i to je sasvim u redu“.

“Ali vi biste morali da završite medicinu da bismo mogli da razgovaramo”, rekao je Lončar.

Novinar je pročitao dokument bolnice u Zemunu u kome se jasno na srpskom jeziku  navodi da “slobodnih mesta” na respiratorima nema…, ministar Lončar je doslovce rekao:

„Što ste nervozni Petre? Nemojte biti nervozni, utiče to na lepotu, i na sve utiče“, nastavljao je Lončar.

Sve u svemu, Lončar i Stojanović su otvoreno nastojali da zamajavaju i potcenjuju prisutne novinare, a da dokument, koji je objavio sin Ljubiše Đurića ne samo da nisu demantovali nego su ga potvrdili.

Ali su nam svima rekli da je njihov naknadni nadzor pokazao da su svi parametri ukazivali da je pacijent dobro i ima „dobar odziv“ na postojeću terapiju te da je njihov naknadni nadzor pokazao da zaključak doktorke da mu je potreban respirator nije bio tačan.

Doktor nije demantovao da je tako trajalo četiri dana, pre nego što je pacijent ipak prebačen na respirator.

To što je pacijent iznenada umro, dešava se.

“Može i meni da se desi”, rekao je doktor Stojanović, u maniru svog ministra, kako je ministar govorio u maniru svog predsednika.

Užas. Ne to što respiratora nije bilo. To se dešava. I umesto da se prizna, dobili smo ovo.

Komentari (3)

ostavi komentar
pet

24.07.

2020.

Слободан Ћук [neregistrovani] u 21:07

УЖАС РУЖО!

Заиста је ужас, али текст који је написала Ружа Ћирковић, барем за нас који смо пратили конференцију за, како се то популарно каже-медије. Највише "медија" су били ad hoc склепани портали и наравно незаобилазна ударна новинарска песница из Луксембурга. И зна се се шта су они питали, зна се и какве су одговоре добили, а и шта су њихови "медији" објавили. Све се зна, само се не зна откуд се код Руже у тексту појавише и они који нису били у сали и који су за "све криви".
У ствари-све се зна.
Зна то и Ружа!

Odgovori
pet

24.07.

2020.

anonymous Krajputas [neregistrovani] u 18:39

Zasto dolazite na konferencije

Jedno vreme su neke redakcije bojkotovale konf.za medije Kriznog staba a onda su novinari nastavili da dolaze na ove skupove poluistina i manipulacija. I onda se cude novinari zasto ih nadlezni potcenjuju i zamajavaju (najblaze receno)! Nece se ponasanje odgovornih promeniti jer dok novinari trpe sikaniranje i ponizavanje, druga strana moze da zakljucuje da su mediji i na takav odnos pristali. Nece se situacija promeniti ni da se usvoji zahtev velikog broja lekara koji peticijom traze smenu Kriznog staba, jer SVAKI krizni stab MORA jednako da radi. Pa valjda je jasno da je politika ispred struke. I da ce tako biti. Ako novinari malobrojnih redakicija kojima je istina i profesija jedina argumentacija ne shvate da jedino TOTALNIM BOJKOTOM mogu da skrenu paznju javnosti na maniupulacije zvanicnika, i dalje ce davati legalitet takvoj praksi, a svaki pojedinacni protest zavrsavace na njihovu stetu...

Odgovori
pet

24.07.

2020.

Kolega iz Nisa [neregistrovani] u 13:16

Svako svasta pise

svi strucni za sve. U nekadasnjim medijima takvi su pratili pijacni barometat a ne krizu popit o e.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi