Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Radovanović: Spisak NVO i pojedinaca iz medija nije tačan
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 07. 2020.

Izvor: Tanjug

Radovanović: Spisak NVO i pojedinaca iz medija nije tačan

Spisak novinara i nevladinih organizacija čije se finansije kontrolišu, a koji se pojavio u pojedinim medijima, nije tačan, kaže v. d. direktora Uprave za sprečavanje pranja novca Željko Radovanović

Povodom navoda da je Uprava napravila spisak od 20 ljudi i 37 organizacija ili udruženja i od banaka zatražila uvid u sve njihove transakcije od 1. januara 2019. godine, a koji su pojedinci sa spiska ocenili kao hajku i zastrašivanje, Radovanović je rekao da spisak koji se pojavio u nekim medijima nije kompletan, kao i da neki pojedinci koji su spominjani uopšte nisu predmet analize Uprave.

On je za Kurir rekao da ne može javno da iznosi podatke, jer se radi o poverljivom procesu, ali da može da kaže da nisu svi koji su spominjani u medijima predmet analize, a još manje je to kompletan spisak svih onih koji su predmet rada Uprave.

„Ceo proces provodi se uz striktno poštovanje zakona i međunarodnih propisa, što smo kao država obavezni da poštujemo. Institucije rade svoj posao i ponoviću da su četiri ministra iz Vlade Srbije bili predmet našeg rada, što jasno pokazuje da u Srbiji nema zaštićenih - navodi Radovanović.

Radovanović je juče naglasio da Uprava nema selektivan pristup u svom radu, da je ispitivala i imovinu i račune i aktuelnih ministara, te da je rizik kod organizacija neprofitnog sektora procenjivan i prošle godine i niko to nije ocenio kao hajku.

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

30.07.

2020.

Божидар Анђелковић [neregistrovani] u 16:35

Наслов

Ово што у наслову каже в. д. директора Управе за спречавање прања новца Жељко Радовановић је истина.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi