Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Udruženjima sudija i tužilaca nejasno zašto Uprava nije saopštila osnov sumnje za kontrolu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 07. 2020.

Izvor: uts.org.rs

Udruženjima sudija i tužilaca nejasno zašto Uprava nije saopštila osnov sumnje za kontrolu

Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije, Društvo sudija Srbije i Centar za pravosudna istraživanja principijelno podržavaju aktivnosti nadležnih državnih organa u cilju sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma.

Međutim, ostaje nejasno zašto Uprava za sprečavanje pranja novca nije predočila osnove sumnje zbog kojih je naložila vanredno prikupljanje informacija o organizacijama i pojedincima od strane poslovnih banaka, kako je to propisano članom 73 Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma.  

S obzirom na to da se na spisku nalaze mediji, organizacije i istaknuti pojedinci, koji su u javnosti prepoznati po zalaganju za unapređenje vladavine prava i ukazivanju na pojavu korupcije, a Uprava za sprečavanje pranja novca nije javnosti saopštila osnove sumnje zbog kojih je naložila vanredno prikupljanje informacija, upitno je da li se radi o stvarnoj rešenosti države da se obračuna sa pojavom pranja novca i finansiranja terorizma, ili je u pitanju aktivnost usmerena protiv pojedinaca i organizacija koji imaju kritičko mišljenje i ukazuju na negativne pojave u društvu.

Komentari (1)

ostavi komentar
sub

01.08.

2020.

Слободан Ћук [neregistrovani] u 12:44

КРИТИКА

Да, требало је да то држава препусти вама, па би било готово на "куково лето", јер сте познати по ажурности и правичности.
Не дао Бог, да изгубите неку од привилегија. (Надам се да вам не смета што вас критикујем, јер сам само новинар у пензији, обичан грађанин).

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi