Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Krivična prijava protiv muškaraca koji su pretili smrću i napali porodicu novinara iz Velikog Trnovca
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 08. 2020.

Autor: M. Dejanović Izvor: Južne vesti

Krivična prijava protiv muškaraca koji su pretili smrću i napali porodicu novinara iz Velikog Trnovca

Protiv dvojice muškaraca iz okoline Bujanovca koji su u četvrtak, 13. avgusta došli u porodičnu kuću urednika portala Folonline Jetona Ismailija iz Velikog Trnovca i pretili njegovoj supruzi zbog teksta koji je on objavio, biće podneta krivična prijava zbog sumnje da su počinili krivično delo ugrožavanje sigurnosti, saopštila je policija.

Oni su tog dana oko 14 sati, kako prenosi portal Bujanovačke, dok je Ismaili bio odsutan, upali u njegovu kuću i njegovoj supruzi, koja je bila tu sa troje dece, uputili uvrede i pretnje smrću.

Policija u Bujanovcu će, po nalogu Tužilaštva, podneti krivičnu prijavu protiv 76-godišnjeg i 38-godišnjeg muškarca iz okoline Bujanovca zbog sumnje da su izvršili krivično delo ugrožavanje sigurnosti - navode u saopštenju.

Kako piše portal Bujanovačke, reč je ocu i sinu iz Velikog Trnovca, a Ismaili pretpostavlja da je uzrok članak objavljen pre nekoliko dana na portalu čiji je on urednik. U pitanju je tekst o virusu korona, ali u njemu porodica onih koji su pretili uopšte nije pominjana, niti je bila predmet pisanja.

Portal Foloonline poziva sve medijske organizacije da oštro osude ovaj napad koji je kao takav neprihvatljiv za medije i slobodu govora i Ministarstvo unutrašnjih poslova da pruži zaštitu porodici Ismaili.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi