Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Slobodan Prvanović će konkurisati za člana Upravnog odobra RTS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 09. 2020.

Autor: Beta Izvor: Danas

Slobodan Prvanović će konkurisati za člana Upravnog odobra RTS-a

Istraživač u Institutu za fiziku u Beogradu Slobodan Prvanović saopštio je danas da će konkurisati za člana Upravnog odbora Radio-televizije Srbije (RTS), za šta će Regulatornom telu za elektronske medije (REM) u ponedeljak predati prijavu.

U obrazloženju prijave koje će predati REM-u, Prvanović je naveo da se na to odlučio, između ostalog, zbog toga što RTS krši zakone iz medijske sfere, namerno obmanjuje javnost skrivanjem istine, svojim odnosom prema vrhu vlasti dovodi do zagađenja medijskog prostora, ali i zbog toga što Upravni odbor javnog servisa nije sprečio rukovodstvo u tome.

„Što se tiče mojih namera one su, čini mi se, odavno jasne. Kao što znate, pre nekoliko meseci sam pokrenuo akciju među kolegama iz akademske zajednice u okviru koje smo, najkraće rečeno, tražili da RTS počne da poštuje zakone u svom radu. Namera mi je da uradim sve što mogu u pravcu obezbeđivanja poštovanja svih relevantnih zakona i obezbeđivanja preko potrebnog istinitog i potpunog informisanja građana, kao što je to i dato u zadatak Javnom servisu, a što rukovodstvo RTS-a građanima uskraćuje“, piše u obrazloženju dostavljenom medijima.

Prvanović je naglasio da bi se zalagao za maksimalnu transparentnost u radu čitavog sistema, za personalnu odgovornost u radu svakog pojedinca i za savesno trošenje sredstava građana, „a čini mi se da ništa od ovoga trenutno nemamo kada je u pitanju RTS“.

„Oduvek sam smatrao da je nedopustivo da onaj koga građani finansiraju koristi dobijena sredstva za obmanjivanje javnosti i zato od vas tražim podršku u mojim zalaganjima da oslobodimo RTS. Do sada ste, uvaženi članovi Saveta REM-a, ko zna koliko puta demonstrirali vašu udvoričku politiku“, dodao je Prvanović.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi