Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Zekić: Ništa protiv demokratskih principa REM nije uradio kad me je izabrao
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 12. 2020.

Izvor: N1

Zekić: Ništa protiv demokratskih principa REM nije uradio kad me je izabrao

Ništa protiv zakona, ništa protiv normalnih i demokratskih principa REM nije uradio čak ni kada je mene izabrao za predsednicu ovog tela, navela je Olivera Zekić za N1, komentarišući ostavku Slobodana Cvejića na mesto člana REM-a. Smatra da je priča prebačena na lični nivo. Cvejić je za N1 rekao da je ostavku podneo upravo zbog načina na koji je izabrana predsednica Saveta REM-a, odnosno, kako je ocenio, kršenja demokratskih procedura u Savetu.

"Nadam se da se iza ovog čina gospodina Cvejića ne kriju politički razlozi, jer bi to bilo i nepristojno, i dovelo bi u pitanje motive i njegovog ulaska u regulatorno telo i svega što je do sada u njemu radio. Problematično je i ako su insinuacije njegovi razlozi, jer one govore o namerama ne onih o kojima se insinuira, nego, upravo suprotno, o zloj nameri onoga koji insinuira. Ništa protiv zakona, ništa protiv normalnih i demokratskih principa, REM nije uradio čak ni kada je mene izabrao za predsednicu ovog tela. Prebacivanje o ishitrenosti, o nedostatku priprema samo ukazuju na kontradiktornost izjava o tome da je sve unapred bilo planirano. Da jeste, valjda bi sve bilo zakazano, pa dogovarano, lobirano, pritiskano", navela je u odgovoru N1 Zekić.

Dodala je da je činjenica da ona jako dugo smeta "onima koji bi hteli da kroz REM odlučuju o ishodu izbora, i o tome ko šta sme da radi na medijskoj sceni Srbije, jasno pokazujući da ih ne interesuju ni pluralizam ni nezavisnost regulatora".

"Zbog toga je i cela priča o REM prebačena na lični nivo, u kojem nije važno šta i kako ova institucija radi, nego samo to da li se neko ko je na njenom čelu sviđa, ili ne sviđa delu javnosti i, izgleda, i nekim članovima Saveta. Smatram da takav odnos samo pokazuje kakvi su oni koji ga imaju, i da su pred REM-om mnogo važniji poslovi nego udovaljavanje nečijim sujetama i političkim aspiracijama. Verujem da će onaj ko dođe na mesto gospodina Cvejića umeti i da podnese da je žena predsednica REM i da je posao ovog tela nezavisnost, a ne politika", zaključila je Olivera Zekić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi