Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Maja Sever: Zaposleni u javnim medijskim servisima krivi za gubitak poverenja građana
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 06. 2022.

Autor: Beta Izvor: Beta

Maja Sever: Zaposleni u javnim medijskim servisima krivi za gubitak poverenja građana

Predsednica Evropske federacije novinara (EFJ) Maja Sever izjavila je danas da regionalni javni medijski servisi gube poverenje građana, i da za to najveću krivicu snose zaposleni u tim medijskim kućama.

Ona je u intervjuu za portal Al Džazire izjavila da su zaposleni krivi jer ne rade ono što bi trebalo da rade, jer ne ispunjavaju obavezu da budu hrabri i da pomažu onima koji su slabi i ugroženi.

Predsednica EFJ Maja Sever

"Ako me pitate za budućnost javnog medijskog servisa, ona, čini se nije baš svetla, iako smatram da bi trebalo da bude, i da bi se za njegovu budućnost trebalo svi zajedno boriti, pogotovo mi iznutra, koji moramo postati svesni svoje uloge i odgovornosti, ali i svesni koliko javni servisi mogu pomoći medijskom okruženju i drugima", rekla je Maja Sever, koja i sama radi na Hrvatskoj radio-televiziji (HRT).

Ona je rekla da je dužnost novinara da preispituje sve i svakoga.

"Radim više od 30 godina u novinarstvu i uverila sam se mnogo puta da se stvari menjaju. Sada si gore, a vrlo lako možeš završiti i dole. Mnogo puta sam svedočila da se neko ko je bio pri vlasti, ili da tako kažemo – u milosti, potom našao na udaru", rekla je ona.

Maja Sever je istakla da od osamdesetih postoji trend urušavanja položaja i ugleda novinara.

"Izgubili smo poziciju, i to ne samo na ovim prostorima, koju smo osamdesetih imali u društvu. Uprkos internetu i društvenim mrežama, uprkos tome što danas postoje brojni izvori informisanja, mislim da je pozicija profesionalnog novinara sve važnija", rekla je ona

.Dodala je da živimo u vremenu kada su novinarima kacige i "panciri" postali osnovni deo opreme, i to ne samo na ratnim područjima."Novinari su izloženi snažnim pritiscima i na svojim radnim mestima, i tokom izveštavanja sa terena, na protestima... Da ne govorimo o onlajn-zlostavljanjima i napadima, koji su gotovo svakodnevni", rekla je Maja Sever.

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

27.06.

2022.

Божидар Анђелковић [neregistrovani] u 18:31

Табу тема

Да ли је идејни оснивач Европске уније, гроф Рихард Николаус фон Куденхоф Калерги, заштићен од било каквог коментара у вези његовог лика и дела? Провидна Сорошова игра свакодневног сатанизовања природне хришћанске породице и завађање жена и мушкараца има само један циљ: да што пре буде остварен Калергијев план објављен 1925. г. у његовом капиталном делу „Практични идеализам”. У тoj књизи јасано пише: циљ ЕУ („Паневропе”, у оригиналу) је насилно претапање европских народа са мигрантима из Азије и Африке у (послушну, како каже гроф!) јединствену европску нацију мулaта.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi