Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Smajlović: Novinari važan deo društva, moraju biti ponosniji na sebe
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 06. 2022.

Autor: Dnevnik Izvor: Dnevnik

Smajlović: Novinari važan deo društva, moraju biti ponosniji na sebe

Novinarka Ljiljana Smajlović, koja je na prijemu povodom Vidovdana odlikovana ordenom Karađorđeve zvezde prvog stepena, navodi da nije sigurna koliko priznanja i poštovanja to odlikovanje može da donese novinarstvu u celini, ali ukazuje na to da su novinari važaniji deo društvo, nego što to društvo sada zna

Kako kaže za Tanjug, novinari ne dobijaju dovoljno ni priznanja ni poštovanja i to nije samo slučaj u ovom društvu.

„Volela bih da može da pomogne to dobiti Karađorđevu zvezdu kao novinar u Srbiji, ali nisam sigurna da će pomoći. Novinari su važniji deo društvo nego što društvo sada zna i novinari moraju da budu više ponosni na sebe i da više traže za sebe“, kazala je Smajlović.

Smatra da je naše novinarstvo mnogo bolje nego što misli za sebe, mada sa pravom o sebi loše misli. Ali volela bih da se ne prezire i nesamoponižava jer mi imamo mnogo razloga da budemo ponosni na sebe, na svoju istoriju, dodaje.

Navodeći da je rođena u Sarajevu, Smajlović kaže da je Vidovdan važan za pitanje identiteta i porekla i toga šta Srbija znači, šta znači doći u Srbiju.

„Srbija je bila jako dobra prema nama koji smo došli ovde i ja se često pitam da li ljudi razumeju do koje mere je ovo divna zemlja, koliko je ovde divan narod i velikodušan i širokogrud prema drugima. To je mnogo bolji narod nego što o sebi misli“, navodi Smajlović.

Komentari (5)

ostavi komentar
pon

04.07.

2022.

Божидар Анђелковић [neregistrovani] u 20:38

Понос

Новинари јесу важан део друштва, због тога би требало да буду објављени њихови коментари поводом доделе ордена Карађорђеве звезде првог степена.

Odgovori
čet

30.06.

2022.

Родољуб Петровић [neregistrovani] u 18:04

Орден на праве груди

Обрадовало ме је да један посленик Седме силе добије овако високо одликовање. Не треба заборавити да се баве озбиљним и одговорним послом који обликује јавно мнење, као што чини Смајиловићева

Odgovori
čet

30.06.

2022.

Божидар Анђелковић [neregistrovani] u 10:01

Орден

Својим новинарским радом Љиљана Смајловић сигурно није заслужила орден Карађорђеве звезде првог степена. „Политику“ је свела на ниво „Европљанина“, али политичка трговина одличјима постојала је и у много славнијим периодима српске историје.

Odgovori
sre

29.06.

2022.

Божидар Анђелковић [neregistrovani] u 23:56

Орден

Својим новинарским радом Љиљана Смајловић сигурно није заслужила орден Карађорђеве звезде првог степена, али политичка трговина одличјима постојала је и у много славнијим периодима српске историје.

Odgovori
sre

29.06.

2022.

MilutinX [neregistrovani] u 17:02

Tja

Ljiljo... Da se ne pitamo za junačko zdravlje

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi