Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Advokatica: Bojić se šalio kada je rekao Jeleni Zorić da se Koluvija moli za nju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

01. 07. 2022.

Autor: Milica Ljubičić Izvor: raskrikavanje.rs

Advokatica: Bojić se šalio kada je rekao Jeleni Zorić da se Koluvija moli za nju

Na današnjem suđenju advokatu Svetislavu Bojiću, zbog pretnji upućenih novinarki Jeleni Zorić, svedočila je njegova koleginica, advokatica Aleksandra Zlatić. Ona je rekla da je čula kada je Bojić u decembru 2020. ispred Specijalnog suda Jeleni Zorić rekao da se Predrag Koluvija moli za nju što je shvaćeno kao pretnja. Tvrdi međutim da je to rečeno normalnim i šaljivim tonom. Zlatić je inače ranije bila deo odbrane Predraga Koluvije, optuženog u slučaju „Jovanjica”.

Advokatu Svetislavu Bojiću sudi se jer je 28. decembra 2020, ispred zgrade Specijalnog suda, nakon završenog suđenja u slučaju „Jovanjica” prišao tadašnjoj novinarki N1, Jeleni Zorić i rekao joj „molim te, budi precizna i pazi kako izveštavaš”, navodi se u optužnici Drugog osnovnog tužilaštva.

Bojić joj je, kako dalje piše, rekao da mu je njegov klijent Predrag Koluvija kazao da ga Jelena Zorić „rastura i razbija izveštavanjem, ali da je Koluvija dobar čovek i veliki vernik, da se moli za zdravlje svih pa tako i nje, tužioca Drecuna i policajca koji ga je hapsio”. Bojić je potom dodao da „ko god se o Peđu ogrešio nije dobro prošao”. Sa Zorić je, kako se navodi, bio kamerman N1 televizije.

Bojićeva odbrana predložila Koluviju za svedoka

Advokatica Svetislava Bojića, Kristina Pavlović je predložila da se u ovom postupku kao svedok sasluša i Predrag Koluvija.

„Svi navodi koje je oštećena iznela su rečeni u sudnici, u okviru odbrane Peđe Koluvije, a oštećena je bila prisutna u sudnici i sve je to mogla da čuje”, rekla je Pavlović.

Tužiteljka se međutim usprotivila s obzirom da Predrag Koluvija nije prisustvovao događajima koji su se odigrali ispred suda.

Predrag Koluvija, vlasnik je poljoprivrednog gazdinstva „Jovanjica” na kojem je 2019. policija otkrila više od tone i po marihuane. Tužilaštvo za organizovani kriminal je protiv Koluvije i njegovih saradnika podiglo dve optužnice. Prema jednoj mu se sudi kao vođi kriminalne grupe koja je organizovala proizvodnju marihuane, dok je u drugoj optužen zajedno sa policajcima, pripadnicima Bezbednosno-informativne agencije i Vojnoobaveštajne agencije koji su ga štitili i pružali mu bezbednosnu i logističku podršku. Odlukom Apelacionog suda, Koluvija je prošle godine pušten iz pritvora, te mu je određen kućni pritvor i nošenje nanogvice.

I narednog dana nakon suđenja u slučaju „Jovanjica”, Bojić se ponovo obratio Jeleni Zorić, rekavši joj „ej znaš li šta se sada zamalo desilo, zamalo da Peđu puste iz pritvora, a Peđa te je puno pozdravio”, piše u optužnici.

Advokatica Aleksandra Zlatić, koja je danas svedočila, krajem 2020. godine branila je trojicu optuženih u slučaju „Jovanjica”, među kojima je bio i Predrag Koluvija.

Govoreći o događajima s kraja decembra 2020. Zlatić je rekla da se seća da je oba dana Predrag Koluvija iznosio odbranu, te da je u sudnici rekao da je „čovek koji veruje u Boga i da će se moliti Bogu za sve”.

Zlatić tvrdi da je nakon toga, po izlasku iz zgrade suda, videla da Jelena Zorić stoji sa Svetislavom Bojićem.

„Prolazeći pored njih sam čula kada je Svetislav Bojić pričao isto što i u hondiku suda. Rekao je zamalo da Peđi ukinu pritvor, eto Peđa mi je rekao da se moli za sve, moli se i za vas”, rekla je Zlatić. Dodala je da je Bojić to rekao „normalnim i šaljivim tonom”, te da tome nije pridavala značaj.

Navodi da je na suđenju narednog dana, 29. decembra, čula da postoji problem između Zorić i Bojića, mada nije znala detalje, „samo da se njemu nešto zamera”.

„Tog drugog dana sam po završetku suđenja videla da Bojić i Jelena Zorić pričaju i čula sam Bojića koji kaže – eto sud je jedino pogrešio što Peđi nije ukinuo pritvor. Na sve te reči gospođa Zorić nije reagovala”, rekla je Zlatić, dodavši da je Bojić ubrzo krenuo za njom.

Na pitanje sudije – da li je ispred suda bilo još prisutnih, Zlatić je kazala da je tu bilo još advokata odbrane, ali da ne može da kaže gde se ko od njih nalazio.

Bojić je inače u iskazu datom tužilaštvu rekao da se 28. decembra u prolazu obratio Jeleni Zorić, da joj je uputio kompliment da ima lep šešir i da je njeno izveštavanje „korektno”. Naveo je da joj je rekao da se Koluvija moli sa sve pa i za nju, na šta je ona odgovorila da za to nema potrebe jer je njen ujak sveštenik i da pozdravi Koluviju. Negirao je da joj je rekao da „ko god se o Peđu ogrešio nije dobro prošao”, te da nije spominjao tužioca i policajca.

Naredno suđenje je zakazano za 28. septembar.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi