Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Brnabić sa predstavnicom OEBS-a za slobodu medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 07. 2022.

Autor: Tanjug Izvor: Euronews.rs

Brnabić sa predstavnicom OEBS-a za slobodu medija

Sastanku je prisustvovao i šef Misije OEBS u Srbiji ambasador Jan Bratu.

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je sa predstavnicom OEBS za slobodu medija Terezom Ribeiro, poručujući da je Vlada posvećena radu na unapređenju sveukupnog medijskog okruženja i da je u tome OEBS izuzetno važan partner.

Brnabić je istakla da OEBS predstavlja most između Vlade, sa jedne strane i medija i organizacija civilnog društva, sa druge strane, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, misija te organizacije u Srbiji radila je sa Vladom i medijskim i novinarskim udruženjima na pripremi Medijske strategije i Akcionog plana, kao i na sprovođenju aktivnosti i praćenju primene strategije.

Misija OEBS je takođe, dodaje se, aktivno učestvovala u svim radnim grupama koje se bave izradom medijskih zakona i pitanjima bezbednosti novinara.

Brnabić je rekla da će jedan od ključnih prioriteta i buduće Vlade biti aktivnosti u oblasti vladavine prava, i to pre svega reforma pravosuđa i mediji.

Premijerka je rekla i da je prioritet da se završe izmene i dopune Zakona o javnom informisanju i medijima, te da se nastavi rad na usvajanju izmena Krivičnog zakonika u cilju unapređenja krivično-pravne zaštite novinara.

Kada je reč o bezbednosti novinara, Brnabić je rekla da Radna grupa za bezbednost i zaštitu novinara redovno prati status aktuelnih slučajeva napada i ugrožavanja bezbednosti novinara.

Navela je slučaj novinara Milana Pantića iz Jagodine, koje je ubijen još pre 21 godinu, i rekla da je važno da se taj slučaj okonča.

Ribeiro je rekla da će OEBS nastaviti da podržava sve aktivnosti čiji je cilj unapređenje medijske scene i položaja novinara, kao i nastavak implementacije Akcionog plana za Medijsku strategiju.

Brnabić i Riberio složile su se da je važno nastaviti dijalog i jačanje poverenja sa medijskim i novinarskim udruženjima o svim važnim pitanjima za medijsku zajednicu.

Sastanku je prisustvovao i šef Misije OEBS u Srbiji ambasador Jan Bratu. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi