Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Si-En-En počeo da otpušta zaposlene
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

01. 12. 2022.

Autor: FoNet Izvor: Danas

Si-En-En počeo da otpušta zaposlene

Izvršni direktor Si-En-Ena (CNN), koji je u vlasništvu kompanije Vorner Bros Diskaveri, obavestio je danas zaposlene da su u toku otkazi u toj kablovskoj mreži, prenosi agencija Rojters, pozivajući se na mejl u koji je imala uvid.

Kris Liht je u dopisu naveo da će ograničeni broj pojedinaca, uglavnom honorarni saradnici, danas biti obavešteni da su dobili otkaz, a stalno zaposleni na koje se to odnosi to će saznati u četvrtak.

„Znam da ove promene pogađaju i kolege koje odlaze i one koji ostaju, a mi imamo resurse da vas podržimo“, napisao je Liht.

Smanjenje broja zaposlenih u Si-En-Enu bilo je očekivano i događa se u trenutku kada kompanije pokušavaju da smanje troškove i broj radnika dok se pripremaju za usporavanje ekonomije, prenosi Glas Amerike.

Liht je još u oktobru upozorio na promene u Si-En-Enu, pozivajući se na „rasprostranjenu zabrinutost zbog globalnih ekonomskih prognoza“.

„Promene će pogoditi ljude, budžete i projekte“, rekao je tada Liht. Kablovska mreža „AMC“ u utorak je objavila da će smanjiti broj zaposlenih u Americi za 20 odsto zbog pritisaka u medijskoj industriji i ekonomske situacije. Tehnološke kompanije, kao što su Meta i Tviter, takođe su otpustile značajan deo zaposlenih.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi