Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Pres foto
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 03. 2009.

Izvor: Pres

Pres foto


Fotoreporteri Presa još jednom su se upisali među najbolje predstavnike ovog zanata u Srbiji, pobedivši u nekoliko kategorija na takmičenju „Pres foto Srbija“. Glavnu nagradu odneo je Nemanja Jovanović, za fotografiju koja prikazuje detalj sa nasilnih demonstracija nakon prošlogodišnjeg hapšenja Radovana Karadžića.

Za najbolju sportsku foto-reportažu proglašena je serija fotografija srpskih ragbista, koju je takođe napravio Nemanja Jovanović. Najbolju reportažu iz oblasti umetnosti fotografisao je urednik foto-rubrike Presa Marko Đoković, koji je beležio atmosferu sa koncerata Beogradske filharmonije.

Het-trik fotografa Presa zaokružila je pobeda Đorđa Kojadinovića, za najbolju reportažu iz kategorije „Život“, snimljenu u jednoj beogradskoj bolnici. Laureat konkursa Nemanja Jovanović izrazio je zadovoljstvo zbog odluke žirija da glasa za njegovu fotografiju snimljenu u dramatičnim danima nakon hapšenja Radovana Karadžića, a za fotografije iz takođe nagrađene serije o ragbistima rekao je:

- Fotografije izgledaju veoma starinski, i drago mi je da je primećena analogija sa slikama od pre nekoliko decenija. Srpski ragbisti zaista izgledaju kao sa stranica „Nešenel džiografika“ pedesetih godina prošlog veka. Odlučio sam se za crno-belu tehniku, ali intenzivna žuta boja reflektora koji je osvetljavao sportiste takođe bi bila vrlo efektna - naveo je.Nemanja Jovanović nedavno je i na konkursu „Statusa“ za fotografiju godine osvojio dve nagrade.

N. Kostić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi