Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  REM pokrenuo proceduru za izbor novih članova upravnih odbora javnih servisa
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 09. 2023.

Autor: Una Grekulović Izvor: Cenzolovka

REM pokrenuo proceduru za izbor novih članova upravnih odbora javnih servisa

Na predstojećem javnom konkursu biraju se dva nova člana u Upravni odbor RTV-a i jedan član u Upravni odbor RTS-a

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) na jučerašnjoj vanrednoj sednici doneo je odluku o raspisivanju javnog konkursa za imenovanje jednog člana Upravnog odbora Radio-televizije Srbije i dva člana Upravnog odbora Radio-televizije Vojvodine, potvrđeno je za Cenzolovku u Savetu REM-a.

Rok za dostavljanje predloga je 15 dana od momenta objavljivanja konkursa u Službenom glasniku.

Savet REM-a raspisuje javni konkurs za imenovanje novih članova šest meseci pre isteka mandata članova Upravnog odbora, a u skladu sa Zakonom o Javnim medijskim servisima (član 17.)

Članu Upravnog odbora RTS-a Nenadu Jankoviću prvi mandat ističe krajem februara iduće godine, u isto vreme kad i drugi mandat dvojici članova Upravnog odbora RTV-a, Jovanu Adamovu i Branislavu Popoviću. Adamov i Popović prvi put su izabrani u UORTV 2014. godine.

Prema Zakonu o javnim medijskim servisima, mandat članova upravih odbora javnih servisa traje pet godina, a jedno lice može biti imenovano za člana najviše dva puta.

Za članove UO RTV-a Savet REM-a imenuje lica koja žive i rade na području Autonomne pokrajine Vojvodine.

Uz tražene podatke o kandidatu, potrebno je podneti i radnu biografiju sa obrazloženjem, pisanu saglasnost o prihvatanju kandidature, izjavu o tome da ne postoje smetnje iz člana 17 Zakona o javnim medijskim servisima, te adresu i telefon predlagača. Kandidati za članove UO RTV-a uz prijavu dostavljaju i dokaz da žive i rade na području AP Vojvodine.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi