Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Posle RTV SINOS pokreće akciju prijema u stalni radni odnos novinara i medijskih radnika i u RTS
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 02. 2024.

Izvor: SINOS

Posle RTV SINOS pokreće akciju prijema u stalni radni odnos novinara i medijskih radnika i u RTS

Sindikat novinara Srbije – RTS organizuje u ponedeljak, 26 februara sastanak o zajedničkoj akciji prijema u radni odnos novinara i medijskih radnika angažovanih više godina na povremenim i privremenim poslovima u Radio-televiziji Srbije.

Sindikat novinara Srbije  pokrenuo je takvu inicijativu jesenas u Radio-televiziji Vojvodine. Na sastanku koji smo u Javnom medijskom servisu Vojvodine imali u  novembru 2023 godine, sa ministrom informisanja i telekomunikacija Mihailom Jovanovićem i rukovodstvom RTV dogovoreno je da se u narednih godinu dana sukcesivno u radni odnos primi svih 135 kolega koji rade duže od dve godine.  Do kraja prošle godine odmah je primljeno 13 kolega.

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija obavestilo je, početkom februara 2024,  Sindikat novinara i medijskih radnika Srbije (SINOS) da je Komisija Vlade Srbije odobrila Radio-televiziji Vojvodine (RTV) zaposlenje na neodređeno vreme još 30 naših koleginica i kolega.

Akciju Sindikata novinara Srbije snažno podržava Međunarodna federacija novinara – IFJ.

Sastanak će biti  održan u  Galeriji RTS, Takovska 10, sa početkom u 11. časova.                            

Sindikat novinara RTS

Dušan Veličković

predsednik

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi