Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Mladići se pojavili na akciji krečenja murala Dinku Gruhonjiću pa šutirali opremu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 03. 2024.

Autor: S.M.S. Izvor: N1

Mladići se pojavili na akciji krečenja murala Dinku Gruhonjiću pa šutirali opremu

Akcija krečenja pretećih i grafita mržnje ispred zgrade u kojoj živi direktor udruženja NDNV, univerzitetski profesor i novinar Dinko Gruhonjić trebalo je da počne večeras, ali su se neposredno pre akcije pojavili mladići koji su u jednom momentu šutirali opremu za krečenje, javlja reporterka N1.

Kako javlja reporterka N1, četiri mladića pojavila su se ispred zgrade u kojoj živi Gruhonjić, a u jednom momemtu šutnuli su opremu za krećenje. Policija je na terenu i legitimiše ih.

„Ja ne znam ko su te osobe, niti me zanima, s obzirom da su pokušavali prvo da sačuvaju ovo zlodelo koje je naškrabano na našoj zgradi. Ja mislim da je među njima autor grafita i da će policija uzeti to u obzir. Zašto bi neko imao razlog da štiti ovo ukoliko nije sam napisao“, rekao je za N1 Gruhonjić.

Kako navodi, sinoć je javno objavljan njegov broj telefona.

„Od tada ne prestaju da stižu pozivi na telefon, poruke, mejlovi. To je ono klasično proganjanje, kampanja progrganjana, sa konačnim ciljem da me proteraju iz Srbije u boljem scenariju u lošijem scenariju da me proteraju sa planete Zemlje“, ističe.

Kako je ističe, u njenogovom decenijskom iskustvu sa  sa proganjanima, ovo je najgori slučaj do sada.

„Moguće je da je ovo vrsta pokazne vežbe, ali ono što želim da naglasim da je ovo hajka koja se diriguje iz samog vrha države, sa Andrićevog venca. Ja sam to rekao i tužilaštvu juče kada su mi pitali da li imam indicije ko bi mogo da bude počinilac ili inicijator, rekao sam da je to visoki predstavnik SNS Milenko Jovanov koji me je prozivao u Skupštini Srbije poredeći me sa ustačkim koljačem i pozvao i legitimisao na moj odstrel“, naveo je.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi