Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Sindikat novinara i medijskih radnika Radio-televizije Srbije (RTS) i Inicijativni odbor honorarno angažovanih radnika RTS-a uputili novi dopis generalnom direktoru JMU RTS
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

11. 04. 2024.

Izvor: SINOS

Sindikat novinara i medijskih radnika Radio-televizije Srbije (RTS) i Inicijativni odbor honorarno angažovanih radnika RTS-a uputili novi dopis generalnom direktoru JMU RTS

Sindikat novinara i medijskih radnika Radio-televizije Srbije (RTS) i Inicijativni odbor honorarno angažovanih radnika RTS-a uputili novi dopis generalnom direktoru JMU RTS. Tekst pisma prenosimo u celini

Generalnom direktoru JMU RTS

Draganu Bujoševiću

POZIV ZA SASTANAK

Sindikat novinara i medijskih radnika RTS-a i Inicijativni odbor honorarno angažovanih radnika RTS-a pozivaju Vas na razgovor o rešavanju aktuelnih pitanja kolega koji godinama i decenijama u kontinuitetu rade po osnovu različitih vrsta ugovora.

U dopisu od 29. marta detaljno smo Vas obavestili o zahtevima koji je potpisima podržalo 875 radnika RTS-a (potpisi se i dalje prikupljaju). Cilj je da rešimo prekarni status naših kolega. Akciju SINOS-a za rešavanje prekarnog statusa u RTV i RTS podržali su, krajem prošle godine, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija i Međunarodna federacija novinara (IFJ).

Još jednom Vas pozivamo da:

1. Saopštite kriterijume za redosled zapošljavanja honorarnih saradnika, odnosno da ih ustanovimo zajedno i učinimo ih poznatim svim angažovanim radnicima.

2. Dok se pitanje zapošljavanja ne reši, da se honorari dovedu na nivo koji je usklađen sa dosadašnjim rastom zarada zaposlenih u odnosu na startnu poziciju 2018. godine.

 Sindikat novinara i medijskih radnika RTS-a

Dušan VELIČKOVIĆ predsednik i

Inicijativni odbor honorarno angažovanih radnika RTS-a

                                                                     

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi