Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novinarka Gardijana: Neodgovoran prilog britanskog Telegrafa o „mogućem konfliktu na Kosovu“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 04. 2024.

Izvor: N1

Novinarka Gardijana: Neodgovoran prilog britanskog Telegrafa o „mogućem konfliktu na Kosovu“

Prilog britanskog Telegrafa naslovljen pitanjem "Može li Kosovo da bude sledeća Ukrajina" je neodgovoran i dokaz da britanski mediji moraju više da ulažu u izveštače koji poznaju stanje na terenu, ocenila je novinarka iz Velike Britanije koja pokriva Balkan i Istočnu Evropu Kamila Bel-Dejvis.

Dejvis je reagovala na prilog britanskog telegrafa koji postavlja tezu o strahu Prištine od navodno mogućeg napada „Vučićeve Srbije kao Putinovog saveznika“. List je otišao do te mere, da je poslao svoju urednicu vojne rubrike Danijelu Šeridan na brda između teritorije Kosova i Srbije, prenosi Kossev.

„Došli smo na Kosovo kako bismo utvrdili da li bi ovde mogao da se dogodi sledeći veliki konflikt u Evropi. Stojim ovde na planinskom vencu dok su iza mene brda u Srbiji“, kazala je Šeridan, obučena u maskirnu uniformu, sa pancirom i rukavicama sa kamuflažnim motivima, ali bez vojnog šlema na glavi.

U video klipu objavljenom na Tviter nalogu britanskog Telegrafa, Šeridan govori o „strahu“ kosovskog premijera zbog „anti albanskog“ raspoloženja srpskog predsednika, te „bliskim odnosima“ Aleksandra Vučića sa Putinom.

Ovaj medij, piše dalje Kossev, navodi da je Kosovo podiglo bezbednost jer „raste strah od toga da predsednik Srbije planira invaziju potpomognutu od strane njegovog saveznika, Vladimira Putina“.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi